Een actie in oktober: redders van de KNRM zitten op de giek om een zeilschip los te krijgen van de Bollen ten oosten van Oudeschild.
Een actie in oktober: redders van de KNRM zitten op de giek om een zeilschip los te krijgen van de Bollen ten oosten van Oudeschild. Foto: KNRM Texel

KNRM hoeft minder vaak in actie te komen in 2015

De KNRM op Texel heeft vorig jaar 56 reddingen verricht, tien minder dan in 2014. De bemanning van station De Koog/Oudeschild ging 41 keer op pad, acht keer minder dan in 2014. De groep redde in totaal 53 mensen. De Beursplein 5 uit De Cocksdorp kwam 15 keer in actie, twee keer minder dan in 2014. Bij de vijftien acties werden 24 mensen gered.

De reddingmaatschappij noteerde op Texel 233 nieuwe donateurs, waarvan 161 dankzij de jaarlijkse actie van De Krim om mensen in het kader van de Reddingsbootdag donateur te maken. De KNRM haalde circa vijfduizend euro aan giften op, waarvan €2600,- via de bunkerbootjes die bij verschillende winkels staan. Mensen kunnen daar kleingeld in stoppen. Via de Reddingbootdag en het HavenVIStijn kwamen ook giften binnen. Joost de Winter en Alexander Hillen kwamen in 2015 als nieuwe vrijwilligers bij station De Koog/Oudeschild, Paulina Kalis en Judith Diephuis ontfermden zich over de organisatie van activiteiten en Ina Pool nam plaats in de plaatselijke commissie voor de PR en de Fondsenwerving.