Tromp en Stark

herpakken zich

Bas Tromp en Frans Stark haalden de hoogste score in de zestiende ronde van de klaverjascompetitie. John Vlaming en Eric Jan Geus blijven ruim aan de leiding in het algemeen klassement.

Bas Tromp en Frans Stark herstelden zich goed van de "poedel" van de vorige speelronde. Met uitzondering van het tweede spel werden er mooie scores behaald met één uitschieter van 2197 punten. Tromp en Stark heroveren de tweede plaats in het algemeen klassement en lopen weer iets in op de koplopers. Lieuwe van der Veen en Co Koomen zullen na de opening van 915 punten niet meer gedacht hebben dat zij nog een tweede plaats uit het vuur zouden slepen. Na de dramatische opening volgden twee goede spellen met tenslotte een ijzersterke uitsmijter van 2475 punten. Tegenstanders Wiersma en Sipsma - toch ervaren klaverjassers - hadden in dit spel alles tegen en kwamen niet verder dan een zeer schamele 587 punten.

Van der Veen en Koomen haalden 6884 punten en handhaven zich daarmee op de zesde plaats.Corrie van der Slikke en Piet Kikkert blijven goed presteren. Deze week haalden zij 6784 punten. Winst in het klassement leverde het nog niet op, maar Kikkert en Van der Slikke vinden wel aansluiting bij een grote middenmoot. Leiders Vlaming en Geus speelden een degelijke avond met een score van 6775 punten. Deze score was voldoende om ruimschoots aan de leiding te blijven. Petra en Martin Brands slaagden er in om de rode lantaarn aan de concurrentie over te doen. Zij haalden 6732 punten en dat was goed voor de vijfde plaats in deze ronde. Brands & Brands staan nu vijftiende. Het gemiddelde was met 6208 punten wat lager dan de afgelopen weken. Er werden 28 marsen gespeeld.

Vlaming en Geus behouden de leiding in het klassement. Tromp en Stark wipten in het klassement weer over Caspers/van Heerwaarden. Zij staan nu op een achterstand van 1768 punten. Laatstgenoemden staan derde op een achterstand van 2285 punten.