Jeugd Tevoko in actie in Ons Genoegen.
Jeugd Tevoko in actie in Ons Genoegen. Foto: Connie Joling

Jeugd Tevoko speelt goed op Texel

De jongste jeugd van Tevoko mocht afgelopen zaterdag hun kunsten weer vertonen op Texel. De voorjaarscompetitie startte dit keer op Texel en Tevoko nam deel met vijf teams in deze competitie. Tevoko 1, 2 en 3 (nieuw team) spelen niveau 6, Tevoko 4 speelt niveau 4 en het nieuwe team Tevoko 5 speelt niveau 3.

Tevoko 1 (Pien, Marieke, Nynke, Rikke en Alizetta) en Tevoko 2 (Mikki, Noor, Rianne en Iris) hebben mooi volleybal laten zien. De meiden speelden zeer gedreven en vele ballen werden van de grond gehaald. Daarnaast werd er ook door dit team veel in drieën gespeeld wat vaak lukte. Tevoko 1 won één van de vier wedstrijden, de anderen werden weliswaar nipt verloren. Tevoko 2 won zelfs een set van de voormalig kampioen en won de wedstrijd van de nummer 2 van voor de kerstvakantie. Tevoko 3 (Nina, Iris en aangevuld met twee meiden uit niveau 4) speelden voor het eerst niveau 6. Mooie opslagen en zelfs af en toe in drieën zorgden voor enkele punten. De winst moesten de meiden dit keer nog laten bij de tegenstander. Maar er zit potentie is, dus de winst ligt in het verschiet. Tevoko 4 (Aafke, Berber, Britt, Maartje, Iris) starten zeer goed, waar er vorig jaar nog vaak ballen op de grond kwamen, hadden de meiden nu veel van de grond. De eerste twee wedstrijden werden eenvoudig gewonnen, de andere twee wedstrijden werden gelijkgespeeld en met deze resultaten na één wedstrijddag staan de meiden op een eerste plaats. Het andere nieuwe team, Tevoko 5, met Maud, Iris, Pien en aangevuld met meiden uit Tevoko 4 hadden een topdag. Nog nooit wedstrijden gespeeld en de ene winst volgde op de andere winst. De meiden verloren één wedstrijd, maar ondanks deze verliespartij staan de meiden bovenaan.


Euro Junior Surf

De Texelaars Jaas en Senne Roeper en Mees Koch maken kans op deelname aan de Euro Juniors 2016 in Marokko. Deze landenwedstrijd voor junioren wordt eens in de twee jaar georganiseerd door de European Surfing Federation. Na het NK in mei wordt besloten welke acht Nederlandse surfers mee mogen naar Marokko.