Zevende loop

crossseizoen

AV Texel houdt zondag 24 januari de voorlaatste loop van het boscrossseizoen plaats.

AV Texel heeft een rondje uitgezet van 2935 meter, dat één, twee of drie keer gelopen kan worden. De start is aan de Rozendijk onder aan de Fonteinsnol. Inschrijven kan bij Appartementenhotel Bos en Duin aan de Bakkenweg vanaf 10.15 uur. Voor de kinderen t/m 12 jaar is er een ronde gemaakt van 1000 meter. Voor de D- jeugd is er een ronde van 1700 meter. Er zijn nog twee crossen te gaan om in het klassement te komen en je moet er vijf meegedaan hebben. De jeugd start om 11.00 uur, de senioren om 11.20 uur. De laatste cross is op 7 februari. De prijzen van het klassement zullen uitgereikt worden na deze crossloop. Informatie is te verkrijgen bij Rita Dogger tel. 313387.


Moodboard

Bij Inge Kampen aan de Hoefslag 17 in Den Burg wordt komende dinsdag van 19.30 uur tot 21.00 uur een workshop Moodboard maken gehouden. "Wat gaan we doen: We maken een groot moodboard, om al jouw wensen, favoriete gedichten, foto's en woorden vast te leggen. Je hoeft niet creatief te zijn, plezier staat bovenaan", vertelt Kampen op haar website. Tijdens het knutselen wordt thee en koffie geserveerd. Kampen zorgt voor een groot frame en materialen als krijt, knijpertjes, linten, plaatjes enzovoort. "Als je wilt, kan je je eigen foto's en/of gedichtjes meenemen om het extra persoonlijk te maken', vervolgt Kampen. Aanmelden kan via de www.ingekampencoaching.nl/workshop, via haar Facebookpagina of via ingekampen@kpnmail.nl. Deelnamekosten bedragen €15,-.


Lezing

Volkssterrenwacht De Jager houdt vrijdag 29 januari een lezing door Arthur Oosterbaan met als titel: "De ontdekking van de Aarde". De lezing is naar aanleiding van het gelijknamige boek van Peter Westbroek, emeritus hoogleraar in de geologie. Het gaat over de ongelooflijke invloed die het leven heeft op de kenmerken van onze planeet, in de lucht, in zee en op het land. Geologen zijn steeds meer geneigd om de aarde als één systeem te beschouwen. De lezing is in de Sterrenzaal van Ecomare. Datum: vrijdag 29 januari 2016 om 20:15 uur. Iedereen is welkom. De toegang is 5 euro, donateurs gratis. Koffie en thee gratis.