Computercursussen Seniorenvereniging

In samenwerking met Seniorweb organiseert Seniorenvereniging Texel computercursussen. De cursussen worden gehouden op de maandag en gaan alleen door bij voldoende deelname.

Op maandagmorgen 8 februari begint een cursus Windows 8.1. Deze cursus duurt zes weken. Er wordt gebruik gemaakt van een lesboek met een duidelijke "stap voor stap-uitleg". Van de cursisten wordt verwacht dat zij thuis oefenen met de behandelde lesstof. Er wordt door een docent lesgegeven aan minimaal zeven en maximaal tien cursisten. Ook zijn er assistenten aanwezig zodat er voldoende begeleiding is. De lessen beginnen om 9.30 uur en duren tweeënhalf uur, met een korte koffiepauze. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Op maandagmiddag zal een fotocursus worden gegeven. Deze begint op 8 februari en duurt drie weken. De lessen beginnen om 14.00 uur en duren tweeënhalf uur. Er wordt gebruik gemaakt van het programma Windows Live Photo Gallery, geschikt voor computers die werken met Windows 7 of 8.1. In deze cursus komen onder meer aan de orde: "Hoe zet ik foto's van mijn camera op de computer?"; "Waar sla ik die op?"; "Het draaien en bijsnijden van foto's" en het "rode ogen verwijderen". Ook voor deze cursus zijn nog plaatsen.

Aansluitend op deze cursus wordt ook een aanvullende fotocursus van drie weken gegeven waarbij wordt ingegaan op het verzenden van foto's via onder andere e-mail, het maken van een fotoboek. Voor deze cursus is géén lesboek nodig. Deze lessen beginnen op 29 februari van 14.00-16.30 uur.

Voor mensen die al eerder een Windows-cursus hebben gevolgd, wordt een Opfriscursus gegeven op maandagavond. Deze cursus begint ook op 8 februari en duurt 4 weken. De lessen beginnen om 19.00 uur en duren anderhalf uur.

Alle cursussen worden gegeven in het zaaltje bij Starkenburgh, Thijsselaan 40a in Den Burg. Opgeven voor alle cursussen vóór 1 februari. Voor meer informatie en opgave: Gonda Dijksma, tel. 318 685.