Het Texelse koor Amici Cantus.
Het Texelse koor Amici Cantus. Foto: Amici Cantus

Amici Cantus bezingt Engelse componist Henry Purcell

Het Texelse koor Amici Cantus legt de laatste hand aan de voorbereidingen voor een concert op zondag 24 januari in de kerk van De Waal.

Op het programma staan bijna uitsluitend werken van de briljante Engelse componist Henry Purcell, waar onder een van de meest bekende en dramatische stukken die hij heeft geschreven: de Funeral Music. Deze muziek werd door Purcell gecomponeerd voor de officiële begrafenis van Queen Mary, de vrouw van Willem van Oranje, in London in 1695. Het moet een indrukwekkende gebeurtenis zijn geweest: de stad was voor deze gelegenheid door de beroemde architect Christopher Wren geheel in het zwart aangekleed, en de enorme stoet werd voorafgegaan door 300 oude vrouwen in zwarte gewaden. Amici Cantus pakt het wat eenvoudiger aan.

Behalve deze zogenaamde Funeral Sentences voeren koor en instrumentaal ensemble een aantal meer vrolijke werken van Purcell uit, waaronder delen uit de semi-opera The Indian Queen. Ook door de medewerking van sopraan Ingrid Wage, de baritons Frank Haasdijk en Rob Manse, en een aantal instrumentalisten biedt het koor een heel gevarieerd programma. Medewerkenden zijn: Ingrid Wage, sopraan, Jan Willem van der Kamp en Annemieke van den Bijlaard, viool; Welmoet Babeliowsky, altviool; Agnes Jas, cello en Arie Abbenes, orgel. Muzikale leiding: Lida Wels.


Het concert begint om 15.30 uur. Kaarten á €7,50 zijn vanaf 14.45 uur verkrijgbaar aan de kerk of kunnen gereserveerd worden bij een van de koorleden.