Harvey Keitel is één van de acteurs in Youth.
Harvey Keitel is één van de acteurs in Youth. Foto: filmfoto

Youth nieuwe film Cinema Texel

Het is smullen geblazen in Cinema Texel. In de voorpremières van The Hateful Eight heeft een deel van ons gezien dat Quentin Tarantino zijn liefhebbers geven wat ze verwachten. De film draait vanaf deze week volledig mee. Daarnaast doet de film Youth met onder andere Harvey Keitel zijn intrede.

Youth (La giovinezza) is de nieuwe Engelstalige film van regisseur Paolo Sorrentino, die voor zijn wereldwijde succesfilm La Grande Bellezza de Oscar voor Beste Buitenlandse Film ontving. Michael Caine en Harvey Keitel spelen Fred en Mick, twee oude vrienden die in een luxe resort in de Alpen vertoeven voor een lange rustgevende vakantie. Ze kijken terug op hun veelbewogen leven als respectievelijk componist/dirigent en regisseur, en geven ondertussen op humoristische wijze hun ongezouten mening over de levens van hun kinderen, de jonge studenten in Micks schrijversgroepje en de andere hotelgasten.

The Hateful Eight vertelt het verhaal van zeven gevaarlijke premiejagers en hun gevangene, enkele jaren na de Burgeroorlog in het winterse Wyoming. Door een sneeuwstorm raken ze verwijderd van hun route en komen ze vast te zitten in een afgelegen plaatsje, met alle gevolgen van dien. The Hateful Eight is de spectaculaire achtste film van Quentin Tarantino.