Één automobilist raakte van de weg.
Één automobilist raakte van de weg.

IJzel legt noorden van het eiland lam, zuiden geen enkele overlast

Waar Texel dinsdag nog gespaard bleef van grote ijzeloverlast, woensdag was het raak. Het noordelijke deel van het eiland werd volledig lamgelegd. Het vroege en aanhoudende strooien van de gemeente ten spijt; "achter de Rugediek" was het eiland veranderd in een glijbaan.

De mensen bleken op hun hoede, want de schade bleef gelukkig beperkt tot één ongeluk. Een 60-jarige bestuurder met in de auto tevens een 4-jarig kind belandde in de sloot naast de Postweg. Zij werden ter observatie naar het ziekenhuis gebracht. De OSG besloot, met verergering van de ijzel in het vooruitzicht, de leerlingen naar huis te sturen en ook kinderen op basisschool Durperhonk in De Cocksdorp werden eerder van school gehaald.

De Texelhopper koos eveneens eieren voor zijn geld en stremde het vervoer boven de lijn De Koog, De Waal en Oudeschild. Het oordeel was dat het gewoon niet veilig genoeg was. De gemeente begon om 6.30 uur al met strooien en ging hier de hele dag mee door. Helaas bleef de neerslag ook aanhouden, waardoor het glad bleef.