Volop activiteiten in manege Akenburg.
Volop activiteiten in manege Akenburg. Foto: Manege Akenburg

Debutante Bousma winnaar

Kerstbokaal manege Akenburg

Nieuwkomer Marit Bousma is winnaar geworden van de kerstbokaal die 1 en 2 januari gehouden werd in manege Akenburg bij Den Burg. Dit keer in het nieuwe jaar verreden, simpelweg omdat dit beter uitkwam met de feestdagen.

Marit Bousma reed met de pony Midnight. Zowel bij de dressuur als bij het springen behaalde ze een eerste plaats in haar eigen rubriek. Maar ook in het totaalklassement over alle kerstbokaal-deelnemers, waarbij de punten van de dressuurproef, het springparcours, het spel en de outfit bij elkaar opgeteld worden, bleek ze de beste. Bousma mocht daarom de grote wisselbokaal in ontvangst nemen. Een tweede plaats was er voor Cindy de Ridder met haar paard Cumiek en de derde plaats ging naar Astrid Boekhoudt met Puck.

Bij de Bixie-bokaal, waarbij de jongste deelnemers strijden om hun eigen kerstbokaal, ging de overwinning naar Anniek van Liere met Raiza. Anniek won de bixie kerstbokaal ook in 2013. De tweede plaats was hier voor Rosalie Ruiterman met Frits. Ook de menners streden met paard en wagen om hun eigen menners-bokaal. Hier ging de overwinning naar de winnares van vorig jaar, Willemijn Boon. Zij reed met haar nieuwe pony Speedy Gonzalez, die pas twee weken bij haar is. Frouwke Eelman behaalde met dezelfde pony de tweede plaats, de derde plaats was voor Cees Bakker met Hannah.

In het totaal deden er 61 combinaties mee aan één of meerdere van de rubrieken van de Kerstbokaal. Leuk was ook de deelname van para-cyclist Larissa Klaassen die haar pony Bungy keurig in de rondte stuurde, goed voor een eerste plaats bij de dressuur niet-federatie paarden.

De Kerstbokaal is een sponsorwedstrijd, door de deelnemers is er de afgelopen tijd sponsorgeld opgehaald. Er werd een mooi bedrag bij elkaar gespaard, dit gaat gebruikt worden bij het verbeteren van de kantine van de manege.