Artist impression van het nieuwe overdekte zwembad van vakantiepark De Krim.
Artist impression van het nieuwe overdekte zwembad van vakantiepark De Krim. Bron: Vakantiepark De Krim

Beleving centraal in nieuw zwembad Krim

Vakantiepark De Krim hoopt in 2017 het nieuwe zwembad in gebruik te nemen. Krim-directeur Iwan Groothuis maakte het nieuws bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van De Krim en het Texels Ondernemers Platform maandagmiddag in De Kiekendief.

Het wordt een groot belevenis zwembad voor ongeveer 450 gasten, gericht op de belangrijkste doelgroep van De Krim, families met kinderen. Meer dan een zwembad alleen, een waterpark. Er komt een toren van ruim vijftien meter voor een aantal spectaculaire glijbanen, met daglicht-, multimedia- en andere effecten voor extra spanning, beleving en vermaak. Ook kan de snelste tijd van het glijden worden bijgehouden. De gebruikers kunnen kiezen uit programma's, die steeds een andere sensatie bieden. Ook komt er een Wild River, een open glijbaan die buitenlangs en binnendoor gaat. Er komt een indoor Spraypark, een interactieve waterspeeltuin van honderd vierkante meter voor jonge bezoekers tot acht jaar, uitgevoerd in het thema Texel. Zo zijn er geluiden van een meeuw of een schaap te horen. Het zwembad wordt buiten het hoogseizoen ook toegankelijk voor Texelaars en overige gasten.

2015 was een goed jaar voor het Texelse vakantiepark. De omzet steeg met €1,2 miljoen naar ruim €23 miljoen en bij de Misset Horeca Top 100-verkiezingen van de snelste stijgers in Nederland eindigde De Krim op de derde plaats. ''Als echt Texels bedrijf iets waar we trots op mogen zijn! Ook mooi om te zien dat al onze segmenten, van verhuur tot horeca en centrum tot golfbaan hebben bijgedragen aan de omzetstijging.'' Daarmee komt De Krim landelijk gezien in de Top 50 van grootste horecabedrijven in Nederland.

2015 was het eerste jaar van volledige integratie van De Krim en TexelCampings. ''We zijn er trots op hoe soepel uiteindelijk de integratie is verlopen en wat in zo korte tijd is gerealiseerd! Mooi om te constateren dat twee ondernemingen met een eigen cultuur, achtergrond en inzichten zo snel naar elkaar toe gegroeid zijn.'' Er zijn diverse investeringen gedaan en maatregelen genomen om de verliesgevende stichting om te turnen naar een gezond bedrijf. Het resulteerde in een forse stijging van het aantal gasten, vooral te danken aan de online marketingkracht van De Krim, die ook is ingezet voor Texel Campings. Met SBB zijn nieuwe pachtcontracten getekend. ''Het is leuk om te horen hoe lokale ondernemers uit De Koog en Den Hoorn, maar zeker ook inwoners, geregeld laten weten hoe ook zij de verandering positief hebben ervaren.''

Over het effect van de uitbreiding van de golfbaan naar achttien holes: ''De bezetting en de omzet zijn sterk gestegen en we zijn verheugd over de positieve impact op de Texelse economie. Wijzend op de combinatie met natuurontwikkeling: ''Het is cruciaal dat bij huidige ontwikkelingen, zoals Planet Texel, ook een goede balans tussen natuur en economische ontwikkeling centraal staat in de afweging. Onze economie is meer kwetsbaar dan menigeen zich bewust is.'' De bouw van dertien luxe villa's op Bungalowpark 't Hoogelandt is in volle gang. Ze zijn allemaal verkocht. Gebouwd door een Texelse hoofdaannemer en andere Texelse bedrijven. Groothuis constateert een tendens dat veel andere projecten op Texel door overkantse bedrijven worden uitgevoerd. ''Een zorgelijke ontwikkeling die de welvaart en economische vitaliteit op het eiland niet ten goede komt.''