Jong ZDH had het lastig met de oude garde.
Jong ZDH had het lastig met de oude garde. Foto: Willem Sangers

Jong-ZDH verslaat oud-ZDH nipt

Een mooie sportieve nieuwjaarswedstrijd vrijdag tussen oudgedienden van ZDH en de huidige competitiespelers van de Zwaluwen uit Den Hoorn. De traditionele opening van het nieuwe jaar is gewonnen door de selectie. In een spannende en voor het publiek erg aantrekkelijke wedstrijd werden de sterk verjongde 'oude sterren' met 6-4 verslagen.

In de goedbezochte receptie na afloop maakte voorzitter Nico van Heerwaarden bekend zeer blij te zijn dat Marcel Boone ook volgend seizoen coach is van ZDH 1. Een handvol publiek zag hoe de oudjes niet onderdeden voor de eerste elftalspelers. Twee discutabele doelpunten deden de oudjes de das om, maar niettemin was het sportief en vriendelijk en daar ging het ze om. Oud-voorzitter Ferry Zwanenburg nam de aftrap samen met de huidige voorzitter Nico van Heerwaarden.

De opstellingen:

ZDH 1 Daniël Bakker - Hans Berbée, Jean-Pierre van den Biggelaar, Joost van Heerwaarden en Guido Boogaard - Gijs de Graaf, Remco Boogaard, Hidde Struick en Kenny Witte - Jelmer Bomas (C) en Mike de Bruijn. Doorlopende wissels: Jonas Leenhouts en Marcel Boone (alleen 2de helft).

Oud ZDH Kees Lap - Barry van der El, Etienne van Bennekom, Fedor van Elk en Joop Rommets - Sean van Heerwaarden, Niels Dekker, Pieter-Jan Eelman en Jesse Wonder - Michiel Dekker en Lucas Ipenburg. Doorlopende wissels: Bernard Ipenburg, Maurits Lap en Willem Rommets.