Winst klaverjassers Frans Bos en

George Eelman in kaartronde

Klaverjassers Frans Bos en George Eelman zijn terug in de Top 10 door hun winst in de dertiende speelronde van de kaartcompetitie. Eric Jan Geus en John Vlaming blijven riant aan de leiding in het algemeen klassement.

Frans Bos en George Eelman stelden de winst veilig door scores van 2076 en 2178 punten in het eerste en de derde spel. Zij haalden in totaal 7190 punten en maken een mooie sprong in het algemeen klassement. Zij stijgen van acht naar elf. Corry van der Slikke deed heel goede zaken in de onderste regionen van het klassement door de tweede plaats te pakken. Zij en haar maat bleven met een score van 6987 punten net onder de 7000 punten steken. Zij dragen de rode lantaarn over aan de concurrentie en stijgen van zestien naar veertien. Bas Tromp en Frans Stark knaagden weer een paar honderd puntjes van hun achterstand af. Zij haalden de derde plaats door met gelijkmatige scores alle vier spelletjes winnend af te sluiten. Tromp en Stark haalden 6973 punten op en blijven op twee.

Gerda en Freek Veeger openden zwak, maar gingen er daarna eens goed voor zitten. Dat leverde toch nog een vierde plaats op met 6814 punten. De Veegers blijven vijfde, maar kruipen toch weer wat dichter naar de subtop toe. Leiders Vlaming en Geus pakten de vijfde plaats en houden daarmee hun riante voorsprong vast. Deze week werden er 6726 punten gescoord.

Opvallend is dat het leidende duo eigenlijk nog geen enkele mindere avond heeft gehad. Jelle Wiersma en Sjaak Sipsma spelen dit seizoen wat wisselvallig. Na een paar mindere weken pakken zij nu de zesde plaats met 6511 punten. Zij blijven daarmee dertiende in het klassement. Het gemiddelde was met 6167 punten bijna 200 punten lager als vorige week. Er werden 25 marsen gespeeld.

In het algemeen klassement hebben Vlaming en Geus nog altijd ruim 3000 punten voorsprong op Tromp en Stark. Fenny Caspers en Peter van Heerwaarden staan op 4190 punten op de derde plaats.