De gebroeders Rien (links) en André Brouwer spelen een potje tijdens het sneldamtoernooi.
De gebroeders Rien (links) en André Brouwer spelen een potje tijdens het sneldamtoernooi. Foto: Marjan Brouwer

Internationaal meester uit

Kameroen wint sneldamtoernooi

Sneldammers kwamen maandag in actie tijdens het sneldamtoernooi in dorpshuis De Bijenkorf in Oosterend. Kampioen werd de Internationaal meester Bruno Fopa uit Kameroen, vóór thuisspeler Losseni Savané en Teus Stam uit Alblasserdam. Een uitgebreid verslag volgt later.


Wat ik zeggen wou

Donker Texel

Als gemeente Texel moet u toch weten dat je ook in het donker verder moet kijken dan je neus lang is. Of u dat als gemeente gedaan hebt, is voor mij de vraag. In al uw enthousiasme hebt u misschien wel een lichtje teveel uit gedaan. U zult uw einddoel dan misschien bereikt hebben, ik ben van mening dat u het hoofdstuk veiligheid een beetje links, (of was het nu rechts) hebt laten liggen. Natuurlijk, je moet aan de veranderde situatie wennen en ik als inwoner van Texel krijg daar de kans voor.

Toeristen hebben minder gelegenheid om aan de situatie te wennen en dat is volgens mij wel een misser van uw kant. Beroepshalve ben ik veel s avonds op pad (bezorger apotheek) en krijg ik ruimschoots de tijd om veranderde situaties in te schatten. Toch heb ik na 3 weken nog steeds het gevoel dat u als gemeente teveel aan het donker en te weinig aan het licht hebt gedacht. Ik ben van mening dat bij elke rotonde/kruising of afslag een of meerdere lichtpunten aanwezig moeten zijn en dan kom ik weer terug op mijn openingszin: om je goed te kunnen oriënteren moet je verder kunnen kijken dan je neus lang is. Je moet afstanden goed kunnen inschatten en daar op een veilige manier op kunnen reageren. Die mogelijkheid is nu volgens mij onvoldoende aanwezig.

Albert Kuipers,

Den Burg