Eigenaar voorkomt erger bij brand

De brandweer is zaterdagmiddag uitgerukt voor een brand aan de Kadijksweg nabij Den Burg waar een pallet met koolzaadstro vlam had gevat.

De zoon van de eigenaar kwam net terug uit Den Burg en zag de rook. Het pallet stond tegen de schuur en het is aan kordaat optreden van de eigenaar te danken dat de brand tot het pallet beperkt bleef. Hij reed het brandende gevaarte met zijn heftruck bij de schuur vandaan en begon te blussen. De brandweer kwam hem even later te hulp. De brandweer gaat uit van hooibroei.


Holybollen op Texel

"U kent ze wel; mensen die altijd klaar staan voor een ander. De stille krachten waar we niet zonder kunnen. Omring wil hen graag de waardering geven die ze verdienen en startte deze week een speciale 'Holybollen' actie", schrijft De Omring. Op verschillende plaatsen op het eiland worden Holybollen uitgedeeld door medewerkers van Omring. Ook is er een prijsvraag aan de actie verbonden; men kan iemand opgeven als 'Holyhulp' en hij of zij maakt kans op een geheel verzorgd uitje. Meer info op de website van Omring./