Dave Sessink: last van inbraakverhaal

''Ze hebben mijn banden lek gestoken en ik ben doodsbenauwd dat ik straks een kras op mijn auto heb.'' Dave Sessink heeft veel last van de verhalen over hem die over het eiland gaan, die hem linken aan de recente inbraakgolf. ''Ik heb er absoluut niets mee te maken.''

''Ik word er op straat op aangesproken, krijg berichten via Whatsapp en telefoontjes van mensen die willen weten hoe het nu eigenlijk zit. Het heeft me zelfs al vier klanten gekost'', zegt Sessink, die sinds vier jaar een eigen stucadoorsbedrijf heeft. ''Ik heb hard gewerkt om te realiseren wat ik nu heb. Ik weet zelf voor honderd procent zeker dat ik absoluut niets met die inbraken te maken heb. Maar op straat kan ik mezelf niet meer tegen al die rare verhalen verdedigen. Daarom doe ik het nu maar via de krant.'' Waar komen die praatjes toch vandaan? Dave: ''Moeilijk te zeggen hoe zo'n gerucht ontstaat. Misschien omdat ik vroeger niet het braafste jongetje van de klas was. Maar die tijd ligt ver achter mij. Ik werk gewoon hard voor mijn boterham. Ik vind het vooral vervelend voor mijn gezin, mijn vader en moeder, die er veel last van hebben. Ik hoop echt dat de daders snel gepakt worden, zodat ook mijn naam wordt gezuiverd.''
De politie kent de geruchten, maar laat bij monde van de voorlichter weten dat niemand is aangehouden voor de inbraken, dat er geen verdachte is en dat het onderzoek loopt.


Goede opkomst

Bos en Duincross

Een groep van het Team Distance Runners (TDR), op trainingskamp op Texel, versterkte de vijfde boscross. Dat ze over talent beschikken, werd mede duidelijk door het feit dat ze bij alle drie afstanden de overwinning naar zich toetrokken. Daarbij sneuvelde er een afstandsrecord.

Op de 8,8 kilometer zegevierde Jan Arie Portegijs uit Breezand, die 33:56 liet noteren. Remko Nagtegaal moest bijna twee minuten toegeven en finishte in 35:54. Martin Baptist werd derde in 37:19. Snelste vrouw bij de langste afstand werd Wiebke den Broeder uit Soest, die in 40:07 over de streep kwam. Bij de twee ronden (5,9 kilometer) was er een opmerkelijke prestatie van Edwin Sjerps uit Nibbixwoud. Als A-junior lukte het hem om voor het eerst onder de 20 minuten te eindigen in 19:45. Ter verduidelijking bij de senioren staat het record op 20:21 op naam van Maarten Haegens.