Nieuws kort

GL wil bewaakte

fietsenstalling

Is het college bereid te onderzoeken of het realiseren van bewaakte fietsenstallingen zinvol kan zijn. Een daarmee ook bereid te kijken naar het daarmee mogelijk creƫren van een waardevolle vorm van werkgelegenheid voor groepen waarvoor werk niet ruim voorhanden is? Die vraag legt Groen Links voor aan het college van b en w. ''Ook vanuit de gedachte dat deze vorm van dienstverlening kan bijdragen aan het nog beter op de kaart te zetten van Texel als fietseiland?''


Cursisten Offerhaus tonen hun werk

De cursisten van Atelier Offerhaus hebben de afgelopen drie maanden hun creativiteit losgelaten op het thema "Verbeelding". Het resultaat hiervan is van maandag 21 december t/m zondag 3 januari te zien in Atelier Offerhaus (Gravenstraat 7 in Den Burg). De expositie is in deze periode dagelijks geopend tussen 11:00uur en 17:00uur. Er worden linosneden, etsen en beelden in hout, steen en keramiek tentoongesteld en een deel is ook te koop. In januari starten de nieuwe cursussen beeldhouwen, grafiek en boetseren voor beginners en gevorderden. Zie ook www.AtelierOfferhaus.nl.


Niets is wat het lijkt expositie ZOUT

Kunstenaarscollectief ZOUT opent vrijdagmiddag de expositie ''Niets is wat het lijkt'' in Tusse de Banke. De tentoonstelling is tot en met 3 januari dagelijks te zien van 11.00 tot en met 17.00 uur.