Ouderen in Moldavië zijn zo arm, dat ze nauwelijks te eten hebben.
Ouderen in Moldavië zijn zo arm, dat ze nauwelijks te eten hebben. Foto: Stichting Hulp Oost-Europa

Voedselactie ouderen Modavië

Stichting Hulp Oost-Europa Texel houdt ook dit jaar weer een voedselactie voor ouderen en gehandicapten en daklozen in Chisinau in Modavië.

''De ouderen in Moldavië zijn volledig aan hun lot overgelaten en zo arm, dat ze nauwelijks te eten hebben'', meldt Ria van der Vis van de Stichting Hulp Oost-Europa Al een aantal jaren wordt in de winter geld ingezameld, om voedsel uit te delen aan mensen, die werkelijk niets hebben. In Moldavië zijn goede en betrouwbare contactpersonen, die de voedselpaketten samenstellen en uitdelen. Dit zijn allemaal vrijwilligers, zodat er niets aan de strijkstok blijft hangen en al het geld dat binnenkomt besteed wordt aan voedsel. Wie wil helpen kan een bijdrage overmaken op bankrekening NL 18 RABO 036 25 21 905 van de Stichting Hulp Oost-Europa Texel (met ANBI goedkeuring).

De stichting verzorgt ook noodtransporten met hulpgoederen vanaf Texel naar Oost-Europa. Hulpgoederen worden verzameld in de Snuffelhoek in de winkel van Janneke van der Vis (aan de Maricoweg).