Coen van de Kerkhof, Joshua van de Voort en Dennie Banda op de atletiek indoor in Sportpaleis Alkmaar.
Coen van de Kerkhof, Joshua van de Voort en Dennie Banda op de atletiek indoor in Sportpaleis Alkmaar. Foto: Judith van Bleijswijk

Brons op atletiekgala

Een bronzen medaille voor hardloper Joshua van de Voort op het Triple-IT indoor atletiekgala in Sportpaleis Alkmaar. Joshua liep de 1500 meter zeer geconcentreerd en won de bronzen medaille met een goed getimede eindsprint.

Op het sportgala afgelopen verschenen 650 atleten aan de start. Namens Atletiekvereniging Texel stapten Joshua van de Voort, Dennie Banda en Coen van de Kerkhof in de ring. Ze streden op verschillende onderdelen tegen leeftijdgenoten uit Noord en Midden Nederland. Bij 60 meter horden (84 cm) en kogel (4 kg) werd Joshua tiende en zevende. Coen van de Kerkhof deed op vier onderdelen zeer verdienstelijk mee. Zijn beste prestatie was een vijfde plaats op de 1000 meter. Met 3.37.42 bleef hij echter bijna acht seconden achter op zijn persoonlijke record. Dennie Banda was goed in vorm en haalde brons op de 1000m (3.34,88) en een mooie top 10-plaats (negende ) op de 60 meter horden.


Drie zwartbanders bij karate Shima

Drie karateka's van Budovereniging Shima hebben bij de karate-examens vrijdag hun zwarte band gehaald. De examens waren vermoeiend en emotioneel, maar vooral geslaagd.

Marit Stark (17) was de jongste karateka die de zwarte band heeft gehaald. Een bijzonder onderdeel van haar examen was het lopen van haar keuze-kata. Marit koos voor haar waaierkata. Zij is de enige karateka van Shima die de technieken met waaiers goed beheerst. Een ander onderdeel ging ook van een leien dakje: het in één keer doorslaan van een blok beton. De kersverse zwartbander is dolgelukkig: "Ik kan het gewoon niet geloven!" Daarnaast hebben Marjan Heerschap en Hanneke Roeper verdiend hun zwarte band behaald. Ook Josephine Hercules leverde een bijzondere prestatie: zij sloeg de bruine band over en ging daarmee in één keer naar een bruine band met zwarte slip. Ook alle andere geslaagden leverden prima prestaties.

Alle 28 geslaagde Karateka's: 1e rode slip: Tristan Hensen, Sophie van Kerckhove, Luna van Kerckhove, Michiel Kruk, Casaer Nauw, Annabel Franssen; rode band: Sarata Ouedraogo; 1e gele slip: Wout Tinga, Hendrick Franssen, Janine Nauw; gele band: Julian Verbeek, Dave van der Sar, Nick van der Star; 1e oranje slip: Chaima Ismail; Oranje band: Yveline van Gier; 1e groene slip: Lotte Schermel, Kylie Witte, Philip Stark; groene band: Chloë Bouland, Felix Hercules; Bruine band: Ivo Zoetelief, Rieks Oosterhuis; zwarte slip: Lieke Zoetelief, Ahmad Zakrya, Josephine Hercules; zwarte band: Marjan Heerschap, Hanneke Roeper, Marit Stark.

Shima start een nieuw seizoen en nieuwe leden zijn welkom. Er is karateles op dinsdag en vrijdag van 17:30 tot 18:30 t/m 12 jaar en van 18:30 tot 19:30 voor 12 jaar en ouder. Er kunnen twee proeflessen gevolgd worden. Meer informatie op www.shimatexel.nl of via shimatexel@gmail.com.