Wat ik zeggen wou

Donker

Ook ik ben voorstander van een donkerder eiland... Totdat ik zaterdagavond laat iemand in De Koog moest ophalen met mijn auto! Jeetje je ziet niet veel meer, zeker niet met slecht weer! Ik zal je zeggen, ik ben blij dat ik geen puber-dochter heb die op de fiets naar De Koog gaat om te stappen! Ik zou geen oog dicht doen omdat ik bang zou zijn dat er iets vervelends met haar zou gebeuren. Mijn buurjongen gaat op de fiets te werk in De Koog 's nachts en die klaagde dat er geen lantaarnpalen meer zijn om even een tas achterop goed te doen, of een jas, of een telefoonberichtje te checken? Hij zei: lantaarnpalen waren er toch voor de veiligheid, ik voel me onveilig nu... Ik vraag me af of hier over nagedacht is?


Pieternel Geurtz,
Den Burg


Schaatsfestijn jeugd

Sportservice Texel houdt op dinsdag 29 december een schaatsfestijn voor de kinderen uit de groepen 6 tot en met 8 en de jeugd van de OSG.

Het schaatsfestijn word gehouden op kunstijsbaan De Meent in Alkmaar. De jeugd verzamelt om 10.30 uur bij het gemeentehuis. TexelTours brengt het gezelschap naar Alkmaar en zorgt er ook voor dat iedereen met de boot van 16.30 uur rond 17.00 uur weer terug is bij het gemeentehuis. De jeugd maakt tijdens clinics kennis met twee schaatsonderdelen, zoals ijshockeyen, ijsdansen en/of schaatsles. Na afloop van de clinics is er tijd om vrij te schaatsen. Schaatsen en handschoenen zelf meenemen. Huren kan ook, maar dan komen er extra kosten bij. De kosten zijn €7,50 per persoon, incl. vervoer van bus en boot. Opgave via www.sportservicetexel.nl Meer info via tel. 0222-322815 of sportservicetexel@texel.com.