The force awakens draait vanaf 16 december in de bioscoop.
The force awakens draait vanaf 16 december in de bioscoop. Foto: Persfoto

The force awakens in bioscoop

De feestdagen komen er aan en dit is altijd een goede tijd voor de bioscoopliefhebbers. Konden we vorige week al ruiken aan "Dummie de mummie en de sfinx van Shakaba" en Snoopy en Charlie Brown: De Peanuts Film 3D", nu komen daar "In the Heart of the Sea" en "Star Wars: The Force Awakens 3D"(vanaf 16 december) bij.

In the Heart of the Sea is gebaseerd op de bestseller van Nathaniel Philbrick. In de winter van 1820 wordt de walvisvaarder Essex aangevallen door iets dat niemand kon geloven; een reusachtige walvis met bijna menselijke wraakgevoelens. Deze waargebeurde maritieme ramp inspireerde Herman Melville tot het schrijven van zijn beroemde boek Moby-Dick. Maar dat boek vertelt slechts een deel van het verhaal. Heart of the Sea gaat over de nasleep, als de overlevenden tot het uiterste moeten gaan en het ondenkbare moeten doen om in leven te blijven.

Star Wars: The Force Awakens 3D: Lucasfilm en regisseur J.J. Abrams slaan de handen ineen en nemen je mee naar een galaxy far far away. In de film spelen Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyongo, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels, Peter Mayhew en Max Von Sydow.