Schuurbrand in de Eendrachtpolder.
Schuurbrand in de Eendrachtpolder. Foto: Jeroen van Hattum

Grote brand verwoest schuur boerderij in Eendrachtpolder

Een grote brand heeft afgelopen nacht een schuur van de boerderij van Edo en Thea Rutten in de Eendrachtpolder in de as gelegd.

In de schuur, opgetrokken uit damwanden, stonden enkele voertuigen waaronder een verreiker. Er was geen levende have in het pand aanwezig. De brandweer rukte uit met groot materieel om de brand te bestrijden. Een andere schuur pal naast de afgebrande schuur bleef daardoor behouden. Dat was ook mede te danken aan de gunstig staande wind.

De brandweer zette grootwatertransport in om ter plekke in de polder voldoende bluswater te hebben. Er werd een pomp in het Eijerlands Kanaal gehangen en de waterwagen van de brandweer zorgde voor watertoevoer. De ambulance was voor de zekerheid eveneens ter plaatse in de Eendrachtpolder.

Met een extra boot kwam er brandweerversterking van de overkant naar het eiland om standby te staan in de brandweerkazerne in Den Burg voor het geval zich nog een calamiteit zou voordoen. De bewoners van de boerderij ontdekten zelf de brand toen ze banden van de in de schuur staande voertuigen hoorden ploffen. De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend. Volgens de veiligheidsregio Noord-Holland Noord was er geen asbest bij de brand betrokken.


Voedselbank

De medewerkers van Hap-Hum aan de Kogerstraat in Den Burg hebben gisteren €810,- voor de voedselbank opgehaald. Daat heeft de Stichting Broodnodig op Texel op haar website laten weten. Het geld is bestemd om de Texelaars die op de voedselbank zijn aangewezen met de Kerstdagen wat extra's te geven. Er waren gisteravond een hoop Texelaars die wat te eten haalden bij Hap-Hum.