Frank Smidt
Frank Smidt Foto: Aangeleverd.

Frank Smidt wint Rookie Cup

Frank Smidt uit Oudeschild heeft de eerste plek behaald in het kampioenschap motorracen van de Rookie CUP 1000cc tijdens de Zomer Avond Competitie (ZAC).

Deze cup wordt georganiseerd door RSZ Motorsport op voornamelijk het circuit van Zandvoort en het TT-circuit van Assen. Verdeeld over het jaar vinden er acht dagen plaats waarop geracet wordt, zo'n dag bestaat uit een training, een kwalificatie en twee wedstrijden van 10 rondes. Frank Smidt verscheen dit jaar aan de start met zijn Honda CBR 1000RR Fireblade en wist in zijn eerste jaar direct het kampioenschap voor zich te winnen.

Volgend jaar zal hij met deze zelfde motor deelnemen aan de opstap van het Open Nederlands Kampioenschap, de open weg race cup, en zo hoopt hij steeds een stapje hoger te komen.

Net als alle andere gemotoriseerde sporten is ook motorracen een vrij kostbare sport om te beoefenen, toch hoopt hij ook volgend jaar een mooi raceseizoen vol te kunnen maken met behulp van zijn huidige sponsoren Sandor Mantje van Mantje Lifestyle, Ronald Zijm van RZ Motoren & Auto's en Robert-Jan en Mark-Peter Graaf van ABS Spuiterij Graaf.