Texel'94 sluit af met nederlaag

Texel'94 heeft de eerste competitiehelft afgesloten met een nederlaag. Tegen De Blokkers, tweede op de ranglijst, verloren de Texelaars op eigen veld met 1-2. Het team van coach Wesley Visser staat bij het ingaan van de winterstop op de zevende plaats.

Na het succes van het jonge team vorige week tegen Winkel waren de verwachtingen zondag hooggespannen. Wel in de wetenschap dat De Blokkers een maat groter is dan Winkel. Wat niet wegnam dat de hoop bestond dat Texel'94 de opgaande lijn zou voortzetten. De thuisploeg moest het zonder Pim de Lugt stellen, die een kijkoperatie had ondergaan, maar Wessel Kiltz en Niels van Zuilen maakten hun rentree. Snel na het beginsignaal werd duidelijk dat De Blokker een sterke ploeg is. Spelers wisten elkaar makkelijk te vinden. De kracht van de ploeg ligt vooral voorin, de zwakte achterin. Maar Texel'94 wist onvoldoende te profiteren van de zwakte van de backs. Wel veel druk op de Texelse verdediging, maar de ploeg kwam in de eerste twintig minuten van de wedstrijd goed weg. Texel'94 speelde eerst met tegenwind, het was niet eenvoudig voetballen met zo'n storm over het veld. De tegenstander daarentegen hoefde de bal maar even aan te raken, of ze vlogen al naar voren. Texel'94 kon weinig tegenover het aanvallende voetbal van De Blokkers stellen, maar de afstandsschoten en corners leverden weinig reƫel gevaar op. De ploeg kwam een paar keer goed weg, doelman Alexander Schouwstra verrichtte een paar spectaculaire reddingen. De hoop dat de thuisploeg in ieder geval tot de rust de nul kon vasthouden kwam uit. Na de thee kwam Wessel Kiltz in de ploeg voor Teun Eelman. Met wind in de rug hoopten de groenzwarten een voorsprong te forceren, maar dat bleek ijdel. Na een minuut of tien belandde de bal na slordig wegwerken voor de voeten van de vijandelijke spits. Die aarzelde niet en en ramde de bal in het lege doel. De 0-1 was in lijn met de spelverhoudingen. Toch wist Texel'94 terug te komen. De ploeg zocht de aanval en schoot van afstand op de goal. Na twintig minuten mocht Pim de Lugt vanaf een meter of twintig een vrije trap nemen. Met wind mee sloeg zijn schot als een granaat in de verste hoek, onhoudbaar voor de doelman. De gelijkmaker smaakte naar meer, maar de aanvalsdrift werd niet verzilverd. Aan de andere kant was het de tegenpartij die een uitgespeelde aanval met een laag schot in de hoek verzilverde. Texel'94 kon daarna aan de 1-2 achterstand niets meer veranderen. De eerstvolgende wedstrijd is op 20 januari tegen Grashoppers. Met Jeroen Vlaming, Lesley Koning, Sander de Haan en Dennis Daalder weer terug hoopt de club op betere tijden.