Jelmer Bomas met rechts Mike de Bruijn.
Jelmer Bomas met rechts Mike de Bruijn. Foto: Willem Sangers

Duur puntverlies ZDH

ZDH heeft in de thuiswedstrijd tegen AGSV dure punten laten liggen. Op eigen veld bleven de Hoornders ondanks een veldoverwicht steken op 0-0. Medekoploper Wieringerwaard won wel, met 0-9 van De Flamingo's.

Wieringerwaard neemt door de overwinning een voorsprong van twee punten. Na drie minuten leek Hidde Struick ZDH al op voorsprong te zetten. Zijn knappe poging verdween echter via de paal naast het doel. Daarna hield ZDH het heft in handen en moest AGSV het van counters hebben. Bij zo'n aanval moest Jean-Pierre van den Biggelaar aan de noodrem trekken, toen topscorer Maarten Deutekom (19 treffers) dreigde door te breken. Het kostte de routinier een gele kaart. Bij een ander moment was keeper Daniël Bakker op zijn post en redde bekwaam. Verder werd Bakker alleen een paar keer in de problemen gebracht door harde terugspeelballen die door de stormachtige wind en het hobbelige veld alle scherpte vereisten. ZDH domineerde, maar het was moeilijk om goede aanvallen op de mat te leggen. Een paar keer werden verkeerde keuzes gemaakt, waardoor echte kansen uitbleven. In de slotfase van de eerste helft kreeg de thuisploeg een handvol corners en hing de openingstreffer in de lucht, maar het bleef 0-0. In de tweede helft was de eerste kans voor Jelmer Bomas. De keeper redde. Na een uur kwam Kenny Witte binnen de lijnen voor Mike de Bruijn. Meteen was de snelle invaller een paar keer gevaarlijk, maar zijn de voorzet was niet goed of de bezetting voor het doel liet te wensen over. Schaduwspits Remco Boogaard beproefde zijn geluk met een schot. Opnieuw was de keeper paraat. AGSV stelde daar weinig tegenover. Dit had ook te maken met het goede verdedigen van ZDH. Vooral de 35-jarige Joost van Heerwaarden was prima op dreef. De aanvallers van AGSV probeerden het vooral met schoten van grote afstand, maar daar werd keeper Bakker niet warm of koud van. Een kwartier voor tijd verscheen Gijs de Graaf plotseling alleen voor de keeper. Zijn slappe inzet werd gekeerd en ook in de rebound lukte het niet. ZDH bleef strijden voor een goed resultaat. Er werd hard gewerkt, maar goede kansen waren schaars. Ook het inbrengen van Jurn Goënga voor de moegestreden Struick veranderde daar niks aan. ZDH heeft nu al winterstop. De competitie wordt op 24 januari in Den Hoorn hervat met de kraker tegen Wieringerwaard.

Monsterzege G-team

Texel'94 G1 heeft een klinkende overwinning behaald op HOSV G2. Op eigen veld werden de Opmeerders met 10-2 naar de slachtbank geleid. Het G-team speelde voor het eerst op het eigen kunstgrasveld en kwam eerst op achterstand. Daarna speelde Robin Beekman de bal naar onze spits Adriaan van Liere en die schoot hem hard langs de jonge keeper, 1-1. Daarna scoorde Twan Weijers van afstand de 2-1, waarna Van Liere er 3-1 van maakte. HOSV had geen kans, ruststand 3-1. Na de rust maakte Van Liere de 4-1 en 5-1. Na deze doelpunten maakte Kees van der Vis de 6-1, 7-1 en 8-1 binnen. Paul Bakker scoorde met een laag schot de 9-1 binnen. Na de 9-2 was het slotakkoord aan Jeffrey Kolk.