Amazones dressuur promoveren

Nancy Wetsteen-Siebeling met haar paard Enjoy en Kiara Wetsteen met haar pony Eveliene hebben hun laatste winstpunten te gescoord tijdens de dressuurwedstrijd zondag in Manege Akenburg.

De amazones mogen hiermee uitkomen in de klasse L2. In één proef wist Wetsteen-Siebeling tevens een eerste prijs te bemachtigen. Magda Boekhoudt was goed op dreef met haar pony Touch. Zij kwam uit in de klasse L1 en wist maar liefst drie winstpunten te pakken en tweemaal een eerste prijs. Ook Skye Brouwer met Startlight wist de jury te imponeren. Ze reed een score van 190 punten bij elkaar in de tweede proef en mocht daarmee het oranje lint mee naar huis nemen. Suzan Pijper zadelde Jonkers Chantal voor twee proeven bij de M1/M2 pony's. Zij wist eerste te worden in de eerste proef met 184 punten. In de tweede proef was Bente Jalving met Babieeca sterker en pakte met 186 punten de eerste plaats. Bij de paarden was de jury zuiniger met de punten maar toch wist een aantal combinaties winstpunten te noteren. Bij de M1/M2 paarden behaalde Mandy Bosma met Evita een eerste plaats in de eerste proef met 185 punten. Alicia Saal werd hier tweede met 181 punten en Marilyn Stroo-Brouwer derde met 178 punten. In de tweede proef was de eerste prijs voor Silve Schoorl met Valliant met 182 punten. Boukje Heidstra met Particolare werd tweede met 181 punten. Annemieke Bos werd derde met Wannehave, haar proef was goed voor 180 punten.

Winstpunten waren er ook voor: Iris Pijper (183 & 189), Lianne ter Steege (185 & 182), Gerard Roeper (185 & 186), Marleen Bergamin-Bakker (187 & 188), Rianne van Heerewaarden (185 & 180), Dyantha van Vugt (184 & 186), Manon List (180).


Winterwandeltocht

Het Gouden Boltje houdt ook deze winter vier Winterwandeltochten. Leden betalen €2,- en niet-leden betalen € 3,- per Winterwandeling. Om ook de jeugd in beweging te krijgen kunnen kinderen tot 12 jaar gratis (mee) wandelen. De wandelingen voeren door de Dennenbossen, soms deels door duinen en deels over het strand. Steeds weer bieden de wandelingen de mogelijkheid om eens flink doorstappend de duffe centrale verwarmingslucht uit de haren te laten waaien en het bloed eens flink te laten stromen. De eerste Winterwandeltocht is op zondag 13 december aanstaande.Restaurant Bos en Duin aan de Bakkenweg is het start- en finishlokaal. Gestart kan worden tussen 13.00 en 14.00 uur. Gewandeld kan worden op de afstanden van 5 en 10 kilometer.

Informatie over de wandeltocht kunt u ook nog inwinnen bij de wandelsportvereniging Het Gouden Boltje telefoonnummer 313740 of op de website www.hetgoudenboltje.nl