Er was veel werk gemaakt van de kerstmarkt in de Texelhoeve.
Er was veel werk gemaakt van de kerstmarkt in de Texelhoeve. Foto: Gerard Timmerman

Veel animo kerstmarkt Bliedhuus

Taarten, chocolade, kerstversiering en zelfgeknutselde spulletjes wisselden vrijdag in een oogwenk van eigenaar op de kerstmarkt in de Texelhoeve in Den Burg.

De opbrengst komt ten goede het nieuwe Bliedhuus dat aan de Burdetstraat wordt gebouwd. Het was gezellig op de markt. Ouders, bewoners, medewekers en anderen die het Bliedhuus een warm hart toedragen hadden er veel werk van gemaakt. Er was ook aan de inwendige mens gedacht. De gebakken scholletjes en gerookte slippies gingen er gretig van de hand.

Het nieuwe Bliedhuus wordt de opvolger worden van het Bliedhuus dat sinds 2005 aan de Burgerhoutstraat in Den Burg is gevestigd. Dit gezinsvervangend woonhuis biedt plaats aan zes Texelaars met een verstandelijke handicap. Het nieuwe Bliedhuus aan de Burdetstraat biedt plaats aan veertien Texelaars met een verstandelijke handicap. Het worden twee gekoppelde woonhuizen van elk zeven appartementen op de plek van de Buitelboet waarin nu nog de Stichting Kinderopvang Den Helder-Texel is gevestigd. Door uit te breiden van zes naar veertien bewoners wordt het mogelijk 24-uurs zorg in het Bliedhuus te bieden. Net als in de huidige situatie aan de Burgerhoutstraat wordt Woontij eigenaar van het Bliedhuus en verhuurder van de appartementen.