Afbeelding
Foto: Gerard Timmerman

Voorzitterswissel Horeca Texel en afscheid stille kracht Ria Manse

Rob Vos heeft tijdens de algemene ledenvergadering van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Texel woensdag de voorzittershamer overgenomen van Andreas Schraag.

Schraag was acht jaar voorzitter, met plezier en tot volle tevredenheid van de (bestuurs-)leden, meldt het bestuur. Ook werd afscheid genomen van Ria Manse, die 22 jaar lang het secretariaat heeft vervuld. Vos benadrukte er grote bewondering voor te hebben dat zij al die tijd zeer discreet heeft gehandeld. Met belangstelling werd geluisterd naar de lezing van Christian Severijns over "Future Proof Ondernemen" in de horeca. Veel trends beginnen in steden als New York, Londen, Berlijn en Madrid en sijpelen vervolgens door naar steden als Amsterdam en daarna voor een deel ook naar Texel. Met ondermeer aandacht voor de vraag waarom de ene horeca-ondernemer succesvol is en de andere minder of niet. Op de foto Ria Manse en Andreas Schraag.


Voorlichtingsavond boer en belasting

Ondernemers in de agrarische sector betalen teveel belasting. VBA van Braak Accountants baseert die gedachte op ervaringen in de praktijk.

Hennie van Braak van VBA reikt op maandag 7 december op de voorlichtingsavond van de Vereniging voor Bedrijfsvoorlichting mogelijkheden aan om de fiscus minder royaal te bedelen. Zoals een bv, afschrijvingsposten en besparingen bij bedrijfsopvolging. Ook subsidiemogelijkheden komen ter sprake. De avond in Stayokay begint om 20.00 uur.