Finale Het Beste Idee voor Texel

Deelnemers van het Beste idee voor Texel presenteren maandag 7 december hun ideeën in OSG De Hogeberg in Den Burg. Diezelfde avond worden ook de winnaars bekend gemaakt door de jury.

Van Groningen tot Zeeland zijn inzendingen binnengekomen voor het beste idee voor Texel. Ook de leeftijd van de deelnemers loopt erg uiteen: Van tieners tot pensioengerechtigden. Maar wie gaat er met de hoofdprijs van 2.000 euro vandoor? "Dat zal nog spannend worden met zoveel inzendingen! Maandagavond zal dit pas duidelijk worden, als de jury gesproken heeft", aldus Pepijn Lijklema die namens TexLabs de wedstrijd organiseert. De jury bestaat uit het voltallige bestuur van de Stichting Duurzaam Texel en Han Brezet namens TexLabs. Van de vele inzendingen mogen op basis van de vooraf gestelde criteria de beste negen deelnemers maandag in OSG De Hogeberg hun idee presenteren. Stichting Duurzaam Texel sponsort het prijzengeld dat bedoeld is om de beste drie ideeën te helpen bij het verwezenlijken ervan. Iedereen is van harte welkom om deze presentaties bij te wonen. De deuren gaan om 19:30 open en vanaf 19:45 begint de avond met een korte presentatie over TexLabs. Daarna is het de beurt aan de negen overgebleven deelnemers.


Interactieve avond Texelse Sportraad

Stichting Texelse Sportraad viert de doorstart in vernieuwde vorm met een interactieve bijeenkomst. Dit gebeurt op maandag 7 december op Vakantiepark de Krim in theater De Kiekendief, vanaf 19.30 uur met een informatieavond voor alle geïnteresseerden van en voor de Texelse sport. De presentatie van de Sportraad, werving van nieuwe leden, de website en een interactief gedeelte over het besturen van een vereniging vormen de ingrediënten van het programma. Iedereen met een warm hart voor de Texelse sport en Texelse sportverenigingen is welkom. Aanmelden via secretaris@texelsesportraad.nl wordt door de organisatie op prijs gesteld. Een eigen tablet of laptop meenemen is handig ivm het interactieve gedeelte.


Jacob Kooij snel

Surfer Jacob Kooij heeft op het NK Speed op 15 november de tweede snelheid gehaald bij de jeugd onder de 20 jaar. Bij het NK speed stond hij van begin april tot eind mei en van begin oktober tot eind november standby. 15 november stond er eindelijk voldoende wind.