Start nieuwbouw huizen op komst

Cees en Erik Hooyschuur hopen na de kerstdagen te kunnen beginnen met de bouw van de nieuwe woningen aan de Kikkertstraat en de Ploosterstraat in De Cocksdorp op de plek waar eerst de supermarkt was.

Dat heeft Cees Hooyschuur desgevraagd laten weten. De realisatie lag een tijdje stil als gevolg van een rechtszaak tegen de bouw, maar de voorzieningenrechter in Alkmaar verklaarde in september de bezwaren tegen de bouw ongegrond. Volgens Hooyschuur wordt het op moment bekeken of de vier geplande winkelruimtes in het plan alsnog kunnen worden omgezet in woonruimtes. Naar winkelruimtes is op het moment geen vraag. Er stonden aanvankelijk twaalf woningen gepland en dat worden er nu waarschijnlijk zestien. "We zijn er nog over in onderhandeling met de gemeente", zegt Hooyschuur. De bestemming van het gebied biedt ruimte voor zowel wonen als winkels. Bedoeling is dat er straks twee gebouwen komen met daarin elk acht woningen. Die gaan onder de twee ton kosten. De woningen worden gebouwd door aannemingsbedrijf Dozy uit Den Helder. Volgens Hooyschuur is er belangstelling voor de woningen. "Maar zolang de rechtszaak liep, konden we niets verkopen." De buurman had onder meer bezwaren tegen de hoogte van de nieuwbouw. De goot- en nokhoogtes worden hoger dan toegestaan (4,5 en 9,98 meter) en er wordt buiten het bouwblok gebouwd. Daar heeft het college vrijstelling voor verleend. De buurman maakte zich ook zorgen dat nieuwe bewoners kunnen gaan klagen over overlast van zijn restaurant. Daar wordt volgens Hooyschuur rekening mee gehouden. Als het lukt om na de kerstdagen met de bouw te beginnen, kunnen de nieuwe huizen voor het seizoen klaar zijn.


Symposium

viel duurder uit

Het symposium "Inspireren om te durven dromen" dat op 11 december gehouden wordt, wordt door de gemeente gezien als een aparte activiteit binnen Texel 600 jaar stad. Het evenement van de Rotary voldeed aan alle voorwaarden en kreeg daarom de €3.075,- aan subsidie toegewezen. Dat laat de gemeente in een reactie weten. Ook het Texelfonds draagt een steentje bij. Het evenement viel duurder uit dan verwacht. De Rotary zelf heeft meer dan €10.000,- bijgedragen. De kaarten zijn gratis af te halen bij de de VVV en ook te bestellen op hun website. Er zijn al 450 kaarten besteld en nog zo'n tweehonderd over.