Henriëtte de Wit en John Janse kregen een gift van de Goede Doelen Sint.
Henriëtte de Wit en John Janse kregen een gift van de Goede Doelen Sint. Foto: Jeroen van Hattum

Goede Doelen Sint steunt adoptie

Nog even en dan hopen Henriëtte de Wit en John Janse uit Den Burg de drie jongens uit Haïti zij aan het adopteren zijn in hun armen te kunnen sluiten.

Een aantal maanden geleden startten ze daarvoor de procedures en die bevinden zich volgens Henriëtte momenteel in een eindfase. Dinsdag waren zij en John in de gymzaal in Oudeschild te gast bij de Goede Doelen Sint van wie ze €600,- kregen om in alle kosten te voorzien. Er lopen voor Henriëtte en John inmiddels meerdere acties op het eiland om geld in te zamelen, zodat zij de kosten van de adoptie kunnen betalen. De drie jongens zijn de jongere broertjes van Widlem, de geadopteerde zoon van Henriëtte en John die in 2010 na de grote aardbeving in Haïti naar Texel kwam. Henriëtte stuurde sindsdien jaarlijks verslagen naar het kindertehuis om te laten weten hoe het met Widlem gaat. Dat leidde een paar maanden geleden tot het verzoek van het kindertehuis aan Henriëtte en John of zij zich ook over de drie jongere broertjes van Widlem (3,5, 4,5 en 5,5 jaar oud) zouden willen ontfermen. Daarop werd de adoptieprocedure in werking gesteld.

Volgens Henriëtte komen er de nodige kosten kijken bij de adoptie. Het huis is er inmiddels voor ingericht, maar er moeten ook zaken als kleding worden geregeld. "Dat moeten we allemaal opbouwen." Het gezin groeit straks met de komst van de drie jongens van vier naar zeven personen. Naast Widlem hebben Henriëtte en John ook dochter Fé die in 2006 werd geadopteerd. Volgens Henriëtte kunnen er donaties worden overgemaakt op NL14RABO0304513261 t.n.v. J.A. Janse/H.M. de Wit. Bij kapsalon Barbers van Henriëtte en haar zus Clementien staat een donatiepot. Goederen zijn volgens Henriëtte eveneens welkom.

De gymvereniging in Oudeschild kreeg dinsdag eveneens €600,- van de Goede Doelen Sint. Dat geld werd omgezet in een nieuwe springplank voor de selectiegroep die op vrijdag traint. De kinderen van de gymvereniging, aanwezig voor de Pietengym, mochten de springplank gezamenlijk uitpakken. De Goede Doelen Sint geeft jaarlijks de opbrengsten van de huisbezoeken aan een goed doel. Dat heeft altijd betrekking op kinderen en is een Texelse aangelegenheid.