Eleonor Coco treedt zaterdag 19 december op in De Compagnie.
Eleonor Coco treedt zaterdag 19 december op in De Compagnie. Foto:

Winter vol popmuziek

De Compagnie organiseert in samenwerking met Just Some Promo komende wintermaanden een reeks muzikale avonden, op 19 maart afgesloten met het kleinschalig festival ''Spring-Fest''. Zaterdag 19 december is er een optreden met Eleonor Coco.

Bij Eleonor Coco is niets wat het lijkt: zoet en punky. Gulzig en teasend. Vrolijk en pessimistisch. Eleonor heeft Amsterdamse bravoure met de passie van een Latina. Dit jaar is ze verkozen als 3FM serious talent. Haar liedjes gaan over de liefde, relaties en alles wat daarbij komt kijken. Het genre: alternative/Indie pop. Donderdag 1 Januari luidt de Compagnie om 15.00 uur 2016 in met huisband Jug Bros. Country, blues, rockin, rolling, jugging, hugging. ''Music for yall!'' 16 Januari is het de beurt aan Next of Kin. Vorig jaar waren deze jongens een groot succes en dit jaar laten ze eveneens zien waar ze voor staan, hun genre is pop/hiphop/soul. Ze hebben nauwe banden met onder andere Anouk, Saskia Laroo, Kyteman en 2Unlimited. 30 januari een optreden van Sven Hammond, oftewel Dirty gritty soul. Het nieuwe album "IV" is meer dan een statement. De sound is rauw en direct. De hammondorgel van Figee klinkt soms als een gitaar. Zanger Perotti geeft de songs met haast speels gemak een ongekende intensiteit, diepte en swagger. 14 februari speelt PHOS. Eveline Vroonland brengt haar prachtige stem ten gehore tijdens een met zorg samengesteld Valentijnsdiner. Het advies is om tijdig voor dit diner te reserveren. Op 20 februari maakt Diff stevige rootsrock met een hoog feestgehalte. Met Springsteen-achtige allure en humor pakt zanger Diff Rouw het publiek bij de kladden. Met invloeden van Tom Waits, Bruce Springsteen, Nick Cave, Mink the Ville, Leonard Cohen en Johnny Cash.

Op 5 maart speelt Antony's Putch. vertolker van pop, alternative en andere genres. Een persoonlijke revolutie op de vierkante centimeter. Theun, jaren drummer, bewoog zich met deze formatie van het drumstel naar de front microfoon. In dit proces nam hij onder andere zijn beide zusjes mee.

Het Spring-Fest op 19 maart is een kleinschalig gratis festival met o.a een inmiddels graag geziene gast op Texel de band Living Room Heroes. De muziek ligt goed in het gehoor en het enthousiasme straalt van de vier bandleden af. Een mengeling van Amerikaanse roots muziek met een duidelijke voorliefde voor mooie liedjes. Maar ook komt Riverdistrict, een band die onvervalste alternative pop met een knipoog naar surf, jangle pop en psychedelica maakt. Liedjes met sfeer, pakkende melodieën en een dansbare swing. Tevens zal The Cosmic Carneval met Indie-Folk, Gospel-Rock & Reggae-Pop flink uitpakken op Spring-Fest. The Cosmic Carneval is een kleurige veelzijdige rock & roll band. Een hele fijne band met invloeden van Bob Dylan, Bruce Springsteen, The Beatles, The Rolling Stones, Brian Wilson en Jim James. Deze band heeft vele optredens op zijn naam staan, o.a in Zweden, Griekenland, Thailand, in de USA en vanzelfsprekend vele locaties in Nederland. Na 19 maart kunnen ze Texel afstrepen van hun wensenlijst.

De Compagnie heeft ook grote en bijna concrete plannen voor het nieuwe zomerfestival ''Overstag''. De ambitie is om in samenwerking met het HavenVistijn in hetzelfde weekend een muziekspektakel op de haven van Oudeschild te houden. De locatie nabij De Compagnie, met goede bands, lekker eten en gezelligheid. Nederlands opkomend talent zal de podia betreden, tevens wordt gezocht naar een pakkende hoofdact. Over dit festival later meer!