Jong Texel'94 verslaat Winkel

Een paar ervaren krachten, maar vooral veel jeugd bij Texel'94 dat zondag succesvol was tegen Winkel. De Texelaars wonnen uit met 0-1.

Liefst negen spelers van de vaste bezetting moesten zondag wegens blessures, vakantie of andere reden verstek laten gaan. Om toch met een compleet team aan te treden trok de leiding een blik jonge spelers open. Voetballers uit de A-junioren deden al mee, nu werd ook talent uit B1 en B2 gehaald. In de persoon van Owen Dros en Stein Arends, beiden vijftien jaar. Elftalbegeleider en correspondent Rob van de Stap kwam uit op een gemiddelde leeftijd van 19,7, waarschijnlijk het jongste eerste elftal ooit. Een ploeg waarin vooral Pim de Lugt en doelman Alexander ''Ali'' Smit routine meebrachten. De omstandigheden waren zwaar. Stormachtig weer, het veld was nat, zwaar, hobbelig en het gras hoog. De thuisploeg had voor rust voordeel van de wind die schuin over het veld blies. Maar putte hier geen voordeel uit. Diepteballen vlogen uit, over, naast of achter. Texel'94 stelde er beter voetbal tegenover. De bal werd meer over de grond gepasst en de spelers voerden hun taken goed uit. Beter in de opbouw, linies die op elkaar aansloten en de tegenstander opwachtend op de middenlijn, om daarna druk te zetten. Winkel stelde daar weinig tegenover. Texel'94 had de betere kansen. Bart de Lugt kreeg de bal al na een minuut of tien vanaf de zijkant aangespeeld en had vanaf de rand zestien meter een hard schot in gedachte. Maar op het hobbelige, ruige veld maaide hij over de bal. Kort daarna liep Yorgo Helleman door op een dieptepass, maar zag zijn schot door de doelman via de kruising tot corner gewerkt. En zo waren er meer kansen voor de Texelaars, die in theorie voor rust met 0-3 vóór hadden kunnen staan. Maar het bleef 0-0. In de tweede helft had Texel'94 het windvoordeel. Aanvankelijk was dat niet zo te merken, Winkel ging er in de aanvang stevig tegenaan. Maar doelman Ali, die goed uit zijn doel kwam en meespeelde, had geen moeite met de schoten. Ook na rust kansen voor de Texelaars, die er nog niet in slaagden die te verzilveren. Maar ook de thuisploeg was niet bij machte te scoren. ''Verlosser'' aan Texelse zijde was Patrick Nieboer, die voor de vermoeide Rik Bijpost in de ploeg werd gebracht. Tien minuten voor tijd onderschepte hij een terugspeelbal, omspeelde de doelman, wist de bal net binnen te houden en zette voor op de meegelopen Cor Bijpast, die het laatste tikje gaf. Daarna liet trainer Raymond Visser de jonge Owen Dros en Stein Arends debuteren in het eerste. Texel'94 hield controle en gaf de voorsprong niet meer uit handen. De ploeg staat zesde en speelt zondag tegen De Blokkers.