Subsidie voor atletiekproject

Het programma "Athletics Movements" krijgt €1.108,- subsidie van de gemeente. Dat maakt het college kenbaar via de wekelijkse besluitenlijsten. Het project wordt uitgevoerd door Basics Breedtesport & Marketing uit Haarlem.

Athletics Movements betreft een beweegprogramma van atletiekactiviteiten voor basisschoolkinderen in de groepen 3 t/m 8. Er zijn 9 Texelse basisscholen die aan het project mee willen doen. Het programma bestaat uit een basisdeel wat via de reguliere schoolgymlessen aangeboden wordt en een aanvullend naschools deel wat via de atletiekvereniging aangeboden wordt. Deelname aan het naschoolse programma geschiedt op vrijwillige basis. In het kader van de deregulering is de subsidie verleend, vastgesteld en direct uitgekeerd. "Het is een kant-en-klaar lesprogramma dat 18 weken duurt. Het bevat diverse fun-elementen en daarnaast werkt met programma met lesdoelstellingen aan de hand van de volgende basisvaardigheden: springen, werpen/vangen en lopen. Niet alleen het beter leren bewegen maakt het programma bijzonder. Er is naast het inhoudelijke thema namelijk een verhaallijn voor de kinderen ontwikkeld.", valt te lezen op de website van Athletics Movements.


Toernooitje Mini's bij S.V. De Koog

De mini's spelen zaterdag 12 december vanaf 9:30 uur een toernooitje op het veld van S.V. De Koog. De vier teams, drie van Texel'94 en één combinatieteam van S.V. De Koog en SVC, spelen allen drie wedstrijden van een kwartier met een pauze van vijftien minuten.

De locatie is uniek omdat de wedstrijdjes gebruikelijk op zaterdagochtend op het trainingsveld van Texel'94 worden gehouden. S.V. De Koog vindt het leuk om het legioen mini's in De Koog te mogen ontvangen. Standen worden niet bijgehouden, omdat het bij de mini's enkel om voetbalplezier gaat. Ook de F-en de E-pupillen van S.V. De Koog spelen een thuiswedstrijd. De F-pupillen trappen om 9:00 uur af met de wedstrijd tegen TXF Southampton, en de E-pupillen spelen vanaf 10:00 uur tegen TXE Atletico Madrid. Het F-team van S.V. De Koog bestaat uit een combinatie van spelers van SVC en S.V. de Koog. De succesvolle samenwerking op het gebied van jeugdvoetbal tussen de verenigingen SVC en De Koog biedt de jeugd de mogelijkheid om in de eigen dorpen te blijven voetballen. De groei van de spelersgroep van S.V. De Koog zet nog steeds voort, wat inhoudt dat de spelers het naar hun zin hebben bij de voetbalvereniging. Het voetbalveld van S.V. De Koog staat zaterdag dus geheel in het teken van jeugdvoetbal. Belangstellenden zijn hartelijk welkom om een kijkje te komen nemen.