Belangrijke overwinning Texel'94

De zaalvoetballers van Texel'94 hebben vrijdagavond in sporthal Ons Genoegen in Den Burg een belangrijke overwinning geboekt tegen FC Westland uit Naaldwijk. Het werd 3-2 in de wedstrijd die tot de laatste minuut spannend was.

Het was voor Texel'94 de derde overwinning op rij tegen een ploeg die lager geklasseerd is. Texel staat daardoor op het moment stevig in de middenmoot van de eerste divisie van het landelijke zaalvoetbal. De ploeg van coach Martijn de Veij begon goed. Al na een paar minuten scoorde Pieter Jan Eelman de 1-0. FC Westland liet dat niet op zich zitten en halverwege de eerste helft trok speler Halim Zoulali de stand gelijk. Al vrij snel daarna zette Eelman Texel'94 vanuit een vrije trap weer op voorsprong.

Na de pauze maakte Zoulali van FC Westland opnieuw de gelijkmaker nadat Khalid el Gherbi op de middenlijn een aanval van Texel'94 had onderbroken. Het betekende dat Texel weer op jacht moest gaan naar een voorsprong en het was opnieuw Pieter Jan Eelman die doel trof. Daarna was het voor Texel zaak de voorsprong vast te houden en dat hield de strijd tot de laatste minuut spannend. Keeper Ali Smit hield Texel met een paar prachtige reddingen op de been en Texel kreeg ook nog kansen, maar kwam verder niet meer tot scoren.

Hoewel lager geklasseerd, was FC Westland een gedegen ploeg. De club uit Naaldwijk kende een slechte start van de competitie, maar wist van lieverlee op te krabbelen. Texel'94 staat door de overwinning nu op de vijfde plaats in de eerste divisie met zestien punten uit elf gespeelde wedstrijden. De plaatsen 9 tot en met 12 zijn de plekken op de ranglijst waar degradatie in beeld begint te komen. Daar is Texel, dat eerst zevende stond en de afgelopen tijd werd geplaagd door blessures, nu weer uit de buurt.

Bowlen

De Texelse bowlers hebben een geslaagde avond achter de rug in het bowlingcentrum van Den Helder. Remco Wanei, die sinds enige tijd met een nieuwe bal gooit, gooide met een pinnfall van 216 de hoogste game van de avond. Piet Kager gooide games van 176 en 183 pinnfall te gooien. Bij de dames waren Erna van der Star en Trijn Stiggelbout op dreef. Volgens de bowlers werd er met veel vreugde gegooid en bevallen de banen in Den Helder uitstekend. Uitslagen: Best Tessels - Schouwstra Transport 1-4, Paal 17 - Bouw- en Timmerbedrijf Texel 4-1, Land en Zeezicht - Kraanbedrijf Ronald Uitgeest 1-4 en WBZ - Sponsorloos 4-1.