Sinterklaas met de jeugd van De Waal.
Sinterklaas met de jeugd van De Waal. Foto: Job Schepers

Lekke band vertraagt Sinterklaas

Vol verwachting zaten de kinderen in dorpshuis De Wielewaal in De Waal te wachten. Waar bleef SInterklaas toch? Twintig minuten later dan gepland kwam de goedheiligman dan toch, de onfortuinlijke Sint had een lekke band. Het mocht de pret niet drukken.

Aan de rand van het veld van Sommeltjespop liet een muziekgezelschap zien dat ook in Sinterklaasliedjes swing te krijgen is. Ook klassiekers als "Kom van dat dak af" werden omgebouwd tot Sinterklaashits. Live gespeeld en voorzien van een lekkere rocktoon zat de stemming er al lekker in. Toch was de opluchting bij de kinderen groot toen de Pieten achter de coulissen vandaan gesprongen kwamen.

Al snel ging er een polonaise van Pieten en kinderen door de Wielewaal. Met het bezoek aan De Waal heeft de goedheiligman nu alle Texelse dorpen bezocht. Dit weekend was het ook alweer een drukte van jewelste. Zo had Sinterklaas in samenwerking met bedrijven een middagvullend programma georganiseerd in De Cocksdorp en in discotheek De Toekomst in De Koog was er een heuse Pietendisco. Na de disco brachten de Pieten traditiegetrouw een bezoek aan het Koger horecaleven wat altijd gewaardeerd wordt door de volwassen horecagangers.