Wat ik zeggen wou

Vervuiling oude stort

Vervuiling door de oude stort is niet groot? In de Texelse Courant van 24 november suggereert Han Lindeboom dat het nog wel meevalt met de samenstelling van het percolaat vanuit de oude vuilstort aan het Molwerk. Ik heb me erg verbaasd over de nonchalante toon van dit bericht. Deskundigen op het gebied van chemisch afval weten dat het grote onzin is om te spreken van "een beetje kwik". Dat is zelfs gevaarlijk! Lindeboom weet kennelijk niet dat kwikverbindingen in het kader van het chemische afvalstoffenbeleid tot de zwaarste, dat wil zeggen meest milieubedreigende, categorie worden gerekend. Het wordt tijd dat deskundigen op dit gebied nog eens goed kijken naar de gegevens waarop de stelling van Lindeboom is gebaseerd. De uitspraak "Maar dat is wel logisch, bij de vertering van tuinafval komt ammonium vrij" slaat als een tang op een varken. Het vrijkomen van wat Lindeboom "ammonium" noemt is schadelijk voor het milieu, er moet dan ook goed gekeken worden naar de aard en omvang van die verontreiniging. Lindeboom noemt wel de oorzaak, maar lijkt zich om de gevolgen niet te bekommeren.

Al bij een eerdere gelegenheid (Lindebooms plannen voor het importeren van herten en andere dieren die nooit op Texel hebben geleefd), het ik mij verbaasd en bezorgd gemaakt over zijn opvattingen inzake natuur en milieu. Mijns inziens passen die niet goed bij de functie die hij bekleedt.

Hans Cornelissen

Leiden


Bridgeclub sluit

competitieronde af

Bridgeclub Groot Slem heeft de eerste competitieronde afgesloten.

Als eerste eindigden Dirk Kalverboer en Henk Wierenga met een gemiddelde van 57.74 procent. Tweede eindigden Margareth en Henny Elzinga met een gemiddelde van 57.14 procent. Derde werden Laurien Bakker en Piet Bakelaar met een score van 53.27 procent.Er werd gespeeld over zeven speelrondes. In totaal gaat het clubkampioenschap over vier rondes, de tweede is intussen begonnen. Tijdens de 50+ beurs heeft Bridgeclub Groot Slem een demo georganiseerd waar velen in geïnteresseerd waren. Wie wil deelnemen aan een bridgecursus van Groot Slem, kan zich opgeven via info@bridgeclubgrootslem.nl of per telefoon bij Joop Groen 0222-314848.