Melkveehouderij

Alle melkveebedrijven dienen in 2016 een kringloopwijzer bij te houden. De Vereniging voor Bedrijfsvoorlichting Texel houdt hierover op maandagavond 30 november een avond in Stayokay.

De komst van de kringloopwijzer betekent dat er een goed beeld komt van de benutting van mineralen en beperken van de emissie van ammoniak en broeikasgassen door het melkveebedrijf. Tevens komt er zicht op het ontstaan van de ontwikkelingsruimte voor het bedrijf. Wellicht kan er worden bespaard op aankoop van voer en kunstmest. Er zijn melkveehouders die al jaren met een kringloopwijzer werken en daardoor veel praktijkkennis hebben opgedaan. Om Texelse melkveehouders deelgenoot te laten maken van deze kennis en praktijkervaringen komt Rijk Baltus van de werkgroep Koeien en Kansen naar Texel en vertelt Baltus over zijn ervaringen. Het begint om 20.00 uur.


Peilmast Horsmeertje

De peilmast in een Horsmeertjes is geruime tijd geleden omgevallen en ligt daar sindsdien. De mast behoort toe aan Rijkswaterstaat, maar die maakt weinig haast om hem op te ruimen. Een lastige operatie, want hij ligt midden in het water en je kunt er moeilijk bij. Klaas Kikkert bracht het ter sprake op de klankbordavond NP.