Klaassen en Dolman kampioen

Larissa Klaassen en Haleigh Dolman zijn zaterdag in Alkmaar Nederlands kampioen geworden op de één kilometer tijdrit op de baan. Het duo is daarmee definitief terug van weggeweest.

Klaassen en Dolman kwamen in 1 minuut, 10 seconden en tienhonderdste van een seconde over de finish en kwamen daarmee als beste uit de bus. Het is in korte tijd een tweede knappe prestatie van de twee die in de race zijn voor de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. Bij wereldbekerwedstrijd in Manchester wonnen ze vorige week zilver. In totaal vijf tandems namen het tegen elkaar op: twee damesteams en drie herenteams. Er gold een omrekenfactor om de prestaties van de heren en dames aan elkaar gelijk te zetten. Het is voor het pijlsnelle duo pas de tweede wedstrijd na een lange revalidatie. In maart kwam het duo ten val tijdens het Wereldkampioenschap en pas een aantal weken terug werden bij Larissa de laatste splinters operatief verwijderd. Tijdens de wereldbekerwedstrijden in Manchester van vorige week lieten de twee al zien dat het met de vorm wel goed zat. Alleen de wereldkampioenen Sophie Thornhill en Helen Scott waren toen te snel. In Nederland komt de concurrentie op de baan in ieder geval tekort. Sinds Klaassen begon met wielrennen won ze al diverse Nederlandse titels. Vorig jaar won ze op het NK met Dolman zowel de 1000 meter tijdrit als de 200 meter sprint. Daarvoor won ze al titels met Kim van Dijk, een samenwerking die later beëindigd werd van twee kanten.


Beach Challenge MTB start bij paal 9

Mountainbikers die van het strand houden kunnen zich opmaken voor de Paal 9 Beach Challenge op zondag 6 december.

Deze Texelse strandklassieker is nu ook opengesteld voor deelnemers die geen lid zijn van Wielersport Texel. De rit voert van paviljoen Paal 9 naar de Slufter en weer terug. De totale afstand is 29 kilometer, een tocht waarbij de zwaarte zal afhangen van weer en wind(richting) en de stevigheid van het strand. Bij uitstek een tocht voor liefhebbers van strandwedstrijden, waarbij menig Texelse ''crack'' aan de start zal verschijnen om met elkaar de competitie aan te gaan. Maar ook voor de liefhebber die van een ritje over het strand wil genieten. Inschrijven kan vanaf 9.00 uur bij het paviljoen Paal 9, of via kramer@texel.com. De start is om 10.00 uur.