Succes voor de jonge volleyballers van Tevoko, hier in actie in Ons Genoegen.
Succes voor de jonge volleyballers van Tevoko, hier in actie in Ons Genoegen. Foto: Onnolien van Helden

Tevoko jeugd in vorm

De jongste jeugd van Tevoko mocht zaterdag haar kunsten op Texel vertonen. Een uitdaging die heel serieus werd genomen, want de ene winstpartij volgde op de volgende overwinning. Tevoko 1 en 2 spelen niveau 6, Tevoko 3 speelt niveau 4.

Tevoko 1 (Pien, Marieke, Nynke, Rikke en Alizetta), speelt dit seizoen voor het eerst samen in niveau 6. De enthousiaste meiden probeerden veel in drieën te spelen met af en toe mooie aanvallen. Drie keer overspelen levert op dit niveau bonuspunten op. Er werden twee wedstrijden gewonnen en eentje verloren.

Tevoko 2 (Mikki, Noor, Rianne en Iris) had ook een topdag. De meiden speelden zeer gedreven en veel ballen werden van de grond gehaald. Daarnaast werd door dit team veel in drieën gespeeld, wat vaak lukte. De meiden wonnen twee wedstrijden en speelden er eentje gelijk.

Tevoko 3 (Aafke, Berber, Britt, Maartje, Iris) moest de eerste wedstrijd tegen een goed team en dit resulteerde in een verlies, maar daarna kregen de meiden de spirit. Mooie services die vele punten opleverde en mooie geplaatste ballen zorgden ervoor dat ze de twee overige wedstrijden wonnen.

Er volgt nog één toernooi op Texel, op zaterdag 16 januari 2016.

Futsallers pakken tweede zege op rij

De futsallers van Texel'94 1 hebben de uitwedstrijd tegen FC Marlene 2 met 2-4 gewonnen. Het was de tweede overwinning op rij. Hiermee staan de voetballers op een vijfde plaats in de eerste divisie, wel hebben de Texelaars een wedstrijd meer gespeeld.

Met name in de eerste helft was Texel'94 oppermachtig. Aan de hand van Pieter-Jan Eelman, verantwoordelijk voor alle doelpunten, liepen de gasten snel uit naar 0-3. Dit was de ruststand. Marlene gooide het roer om en besloot een andere mandekker in te brengen en een ander systeem te gaan hanteren. Het mocht niet baten. De tweede helft was amper vijf minuten oud toen Pieter-Jan Eelman zijn vierde van de avond maakte. Daarna werden de Texelaars slordig. Na teveel overtredingen, werd iedere daarop volgende overtreding een 10-meter-trap (vergelijkbaar met een strafschop in veldvoetbal). Twintig minuten voor tijd kwamen de gastheren terug tot 1-4 en later werd het spannend toen de 2-4 in het Texelse doel lag. "Zes minuten voor tijd kregen ze weer een tien-meter-trap, maar die ging er niet in. Toen was het geloof bij hen weg en konden we de wedstrijd uitspelen. Het doel dit jaar is handhaving en als we zo doorgaan gaat dat wel lukken", laat trainer Martijn de Veij weten.