Sportservice start samen met NeVoBo een cursus training en coaching.
Sportservice start samen met NeVoBo een cursus training en coaching. Foto: Sportservice Texel

Bijscholing training van pubers

Sportservice Texel houdt in samenwerking met de NeVoBo een bijscholing voor trainers en coaches die werken met jongeren in de puberleeftijd. Dit is op drie dinsdagen, te beginnen op 15 december.

Jongeren in de puberleeftijd zijn druk bezig een eigen identiteit te ontwikkelen. De hormonen gieren door het lijf, ze spiegelen zich constant aan anderen, zoeken grenzen op en zijn altijd op zoek naar het nut en de zin van opdrachten die ze krijgen. In sport, op school en daarbuiten wordt veel van hen gevraagd. Betrokkenheid, doelen stellen en doorzettingsvermogen zijn belangrijke thema's in hun ontwikkeling. Een trainer-coach kan daar een grote bijdrage aan leveren. Op de cursus zijn trainers, coaches van diverse soorten sportverenigingen welkom. In de bijscholing leren ze hoe je diverse ontwikkelthema's als betrokkenheid, doorzettingsvermogen en doelen stellen expliciet een plaats kan geven in de opbouw van de training. De bijscholing vindt plaats op Texel (locatie is nog niet bekend) en wordt op drie dinsdagavonden (15 december, 5 januari 2016 en 26 januari 2016) van 19.00 uur tot 22.00 uur verzorgd door Ine Klosters van de NeVoBo.

Deelname is gratis, opgeven kan door een mail te sturen naar sportservicetexel@texel.com. Hier kan men ook terecht voor mee informatie.