Bewoner repareert zelf maar het trottoir

Een bewoner van Den Burg heeft recent zelf maar een verzakt trottoir aan de Bernhardlaan gerepareerd, nadat een melding bij de gemeente twee weken was blijven liggen.

Ter plekke was ook een lantaarnpaal kapot, waardoor de verlichting evenmin in orde was. Het voorval werd door Texels Belang aangegrepen om tijdens de begrotingsraad te pleiten voor een budget van €5000,- voor spoedreparaties in de openbare ruimte. Het voorstel werd uiteindelijk niet in stemming gebracht in de gemeenteraad, maar het indienen gaf Texels Belang wel de gelegenheid het voorval aan te kaarten. Het punt riep bij andere partijen de vraag op of er geen geld was om reparaties uit te voeren of dat het wellicht meer een personele kwestie was, waardoor er niet meteen actie was ondernomen. Volgens wethouder Hennie Huisman was er bij het verzakte trottoir en de lantaarnpaal sprake van een ongelukkige samenloop van omstandigheden. De wethouder zegde toe in volgende situaties alerter te reageren. Volgens haar reageert Gemeentewerken adequaat op meldingen, maar was het in de Bernhardlaan niet goed gegaan. Volgens Huisman was het beter geweest als de gemeente het verzakte trottoir had versteld dan dat een omwonende dat zelf moest doen. TB trok daarna het voorstel voor een potje voor noodreparaties weer in.


Twee ongevallen

op Texel op een dag

Twee auto-ongevallen afgelopen zondag op Texel.

In de ochtend belandde een 26-jarige vrouw uit Leeuwarden bij de Westerboersweg nabij De Waal in de sloot. Zondagavond had een 22-jarige vrouw uit Den Helder een ongeluk op de Kogerweg nabij Den Burg. De vrouw uit Leeuwarden kwam volgens de politie met de auto in de berm, waarna ze op de kop in de sloot belandde. De vrouw wist zelf uit de auto te komen. Ze werd door de ambulance meegenomen. De auto werd uit de sloot getakeld. De vrouw uit Den Helder die op de Kogerweg reed, raakte vermoedelijk de macht over het stuur kwijt, waarna ze in de berm terecht kwam en een aantal verkeersborden van de gemeente raakte. De vrouw reed vanaf De Cocksdorp in de richting van Den Burg. Ze werd met de ambulance ter observatie naar het ziekenhuis gebracht.