SV De Koog verliest opnieuw

Ondanks het onstuimige weer werd de wedstrijd tegen Geel Zwart gewoon gespeeld. Met een nagenoeg complete selectie delfde De Koog toch het onderspit. De wedstrijd eindigde in maar liefst 5-1.

In de eerste helft domineerde De Koog en waren er goede kansen voor Alex Daalder en Daan Eelman. Laatstgenoemde kon, echter zonder succes, enkele keren uithalen op het doel van Geel Zwart. Ondanks het aanvallend goede spel van de Kogers, scoorde zoals zo vaak de tegenpartij eerst. De 1-0 voor Geel Zwart kwam uit een counter. De tweede tegentreffer ontstond nogmaals uit een snelle omschakeling van Geel Zwart, nadat De Koog bij een onsuccesvolle corner het initiatief uit handen gaf. Geel Zwart mocht dan de onderliggende partij wezen, het bleek echter wel de meest effectieve. De derde tegentreffer ontstond uit dom balverlies op het middenveld, waarna de spits van de gastheren kon binnenschieten: 3-0. De Koog bleef aanvallend leuk spelen en kwam enkele keren in kansrijke positie wat uiteindelijk zelfs tot een doelpunt leidde. Na een prachtige tikkie-takkie aanval was het Andries Kuip die via het been van een tegenstander de bal in het doel wist te krijgen: 3-1. De ploeg uit het Noord-Hollandse kanaaldorp kon echter vlak voor rust weer tot juichen overgaan. Een overtal situatie werd door de tegenstander van De Koog doeltreffend uitgespeeld: 4-1. In de rust werd Miko Honingh gewisseld voor Jesse Blaauboer. Geel Zwart zakte in de tweede helft in, waardoor er meer ruimte kwam om te voetballen. Hierdoor kwam Jesse Blaauboer oog in oog te staan met de keeper, maar zijn inzet werd gekeerd door de doelman. Ook Robin Schoo was dichtbij om koppend de score wat draaglijker te maken, maar knikte helaas naast. De gastheren bleven gevaarlijk in de omschakeling. Ook de vijfde tegentreffer kwam na een omschakeling waar De Koog geen gepast antwoord op had. In de slotfase trok Marco Koorn aan de noodrem wat hem op een directe rode kaart kwam te staan. Eindstand 5-1. Volgende week speelt De Koog thuis tegen VZV uit t Veld. Aanvang 14:00 uur.

Ledenvergadering

SV ZDH houdt vrijdag 20 november de jaarlijkse ledenvergadering. Deze vindt plaats in de eigen kantine in Den Hoorn en begint om 20.30 uur. Leden (voetbal en gym), ouders van jeugdleden en donateurs zijn welkom. Op de agenda staan onder meer het jaarverslag en de jaarrekening. Bestuursleden Jan-Willem Bakker en Irma de Wit zijn aftredend en niet herkiesbaar. Paul ter Steege wordt voorgedragen om tot het bestuur toe te treden.