IJzersterke comeback van Larissa

De Texelse tandemrijdster Larissa Klaassen en haar pilote Haleigh Dolman zijn ijzersterk teruggekomen na een lange revalidatie. Tijdens wereldbekerwedstrijden in Manchester (Eng.) werd tweemaal zilver behaald.

Zonder hoge verwachtingen trok het duo naar Engeland. Op het wereldkampioenschap, eind maart in Apeldoorn, kwam het duo zwaar ten val en het zag er niet goed uit. Beide wielrensters bleken diverse grote splinters over gehouden te hebben aan de val die operationeel verwijderd moesten worden. "Ik ben drieënhalve week geleden nog onder volledige narcose geweest. Daarbij is een groot aantal splinters weggehaald. Ik zit pas sinds een week weer op de fiets", vertelde de Texelse voorafgaand aan de wedstrijd. Amper getraind of niet, vrijdag lieten Klaassen en Dolman zien dat er nog veel in het vat zit. Op de 1000 meter waren alleen de wereldkampioenen Sophie Thornhill en Helen Scott uit Engeland sneller. Met een tijd van 1.10 minuten kwam de Nederlandse formatie slechts één seconde tekort. "Op het wereldkampioenschap was het verschil groter (twee seconden)", vertelt Larissa. Zondag reed het duo nog de 200 meter sprint en opnieuw waren alleen de Engelsen te sterk. "We kwalificeerden met 11,5 seconden, de precieze getallen daarna heb ik nog niet. Daarna hebben we gesprint tegen de Japanners en die sessie heats gewonnen. De finale tegen de Britten verloren. Maar goed, op het WK pakken we ze. Het verschil was niet 'te' groot", laat Larissa vastberaden weten. Komend weekend rijdt het duo het Nederlands Kampioenschap in Alkmaar.


Bridgeclub Alert

Bridgeclub Alert uit Oosterend heeft zaterdag een bridgedrive in Den Burg gehouden. Zes leden, woonachtig in Den Burg, stelden hun huis beschikbaar om aan twee tafels in de woonkamer te kunnen spelen. De spelers, 48 in totaal, liepen kris kras door de Noordwesthoek van Den Burg, waarbij telkens per adres vier spellen werden gespeeld. De briefing vond om 13.00 uur plaats in De Buureton waarna de spelers, voorzien van loopbrief en plattegrond, op pad gingen. Rond 18.00 uur haastte iedereen zich naar het thuishonk, de Bijenkorf in Oosterend voor de prijsuitreiking. Er werd top-integraal gespeeld, wat betekent dat er overallwinnaars zijn en winnaars per lijn. Overall waren dit op de 1e plaats Riny Wielinga & Akkie van der Kerkhof met een gedeelde 2e plaats voor de paren Henk & Ben Gieze en Liza van der Burg & Han van Beek. De prijzen werden uitgereikt door Jan Bloem, die samen met Ben Gieze verantwoordelijk was voor de organisatie.