Keeper Ali Smit geeft aanwijzingen, Lesley Koning speelt met masker.
Keeper Ali Smit geeft aanwijzingen, Lesley Koning speelt met masker. Foto: Willem Sangers

Overwinning voor zaalvoetballers

De zaalvoetballers van Texel'94 hebben vrijdagavond in sporthal Ons Genoegen in Den Burg met 9-2 gewonnen van WMC uit Winschoten. De ziekenboeg van de futsallers - de afgelopen weken aardig gevuld - was vrijdag nagenoeg leeg. Ruben Duinker kon nog niet spelen, maar Pieter Jan Eelman en Lesley Koning waren weer van de partij. Ook doelman Ali Smit, die een maand afwezig was in verband met zijn werk, stond onder de lat.

Texel begon goed tegen de club uit Winschoten. Pim de Lugt en Eelman maakten al snel twee doelpunten, waarna Texel de voorsprong vasthield. Bij rust was het 3-1 en na rust ging Texel verder met scoren. Een speler van WMC kreeg een rode kaart na een overtreding op de doorgebroken Jesper Arkenbout. Bart de Lugt tekende vervolgens de 4-1 aan. WMC kwam terug tot 4-2, maar was een kwartier voor tijd moegestreden. De brigade van coach Martijn de Veij trof nog vier keer doel: Wessel Kiltz maakte de zesde treffer, nummer zeven en acht kwamen op naam van De Lugt en Eelman nam negen nummer op de slof.

Met de overwinning op het lager geklasseerde WMC doet Texel goede zaken om punten te pakken om zich te handhaven in de eerste divisie van het zaalvoetbal. De club staat op het moment zevende. Komende vrijdag speelt Texel uit tegen FC Marlène uit Heerhugowaard.