Sport: Huijsman wint Rabotop

Dave Huijsman heeft zondag bij de junioren de mountainbikewedstrijd in Spaarnwoude op zijn naam geschreven. Voor de derde keer in vier wedstrijden wist Huijsman de overwinning te pakken.

Huijsman wist al in de eerste ronde een voorsprong te nemen op zijn concurrent Wesley. Junior Sjors Jimmink greep net naast het podium en eindigde op de vierde plaats. Denise en Simone Betsema startten in de drukbezette damescategorie. Na een spannende strijd tussen Betsema en haar concurrente Karen Brouwer moest Betsema genoegen nemen met de tweede plaats. Simone werd achtste dame. Joost Hoogenbosch werd in de funklasse 12e. Niels Jimmink en Niels Bakker reden een sterke wedstrijd in de topklasse. In de categorie 11/12 jaar wisten Pelle van Onzen en Diederick Jimmink een top tien klassering te rijden. Van Onzen eindigde op de achtste plaats en Jimmink op de tiende plaats. Jur van der Star werd 17e. Lola Bakker, Marit Bakker en Dennis Bakker gingen van start in de jeugdcategorie 13/14 jaar. Lola Bakker had wat tegenslagen en moest dit maal genoegen nemen met een 19e plaats. Dennis en Marit volgden op de 26e en 28e plaats.


Van den Brink over kerkgeschiedenis

Aart van den Brink geeft zondag 15 november om 19.00 uur in De Parel, Oesterstraat 11 te Oosterend een voordracht over de vroege Gereformeerde kerkgeschiedenis van Texel. Over predikanten en hun gemeenteleden, over de rolverdeling tussen kerk en staat, over schouten en schoolmeesters, ruzie en verzoening. Maar ook over hoe het is om onderzoek te doen, hoe hoofdpersonen langzamerhand een gezicht krijgen, een karakter. Dan kunnen er over deze mensen ook liedjes ontstaan, verhalen... En misschien passen ze ook wel in eigen herinneringen aan de vaderlandse geschiedenisles op school, het orgeltje van meester Brasser.