Toch legwinst Potter

Mark "Potter" Oosterhuis heeft de Grand Slam of Darts in Wolverhampton (Eng.) ondanks een nieuwe nederlaag met opgeheven hoofd verlaten. In zijn laatste partij, dinsdag tegen de Belg Kim Huybrechts, vielen de triples wel en pakte de Texelaars twee legs.

Na twee kansloze nederlagen (beiden 5-0) tegen Michael van Gerwen en Steve West, ging het gisteren een stuk beter. Oosterhuis leek de spanning van zich af te hebben gegooid en scoorde een aantal keren 140. Nadat hij de eerste leg net niet wist te winnen, was het in de derde wel raak. De ontlading bij Potter was enorm. Het was voor de Texelaar zijn eerste televisietoernooi en de ervaring is het belangrijkste. Door het winnen van twee legs gaat een twijfelachtige eer aan hem voorbij. Niels de Ruiter, de huidige directeur van de Nederlandse Dartbond, blijft recordhouder in het minst aantal gewonnen legs in de geschiedenis van de Grand Slam of Darts.

De 28-jarige Texelaar werd ondanks zijn snelle uitschakeling overladen met complimenten. "Hij moet nu gewoon wat meer ervaring opdoen en dan zien we hem straks wel terug op meer grote toernooien", stelt analist en (oud) topdarter Co Stompé. Op zijn Facebookpagina werd door fans de loftrompet gestoken