Verkoop handwerk voor Rode Kruis

Het Rode Kruis Texel houdt vrijdag 20 november een grote handwerkverkoping. De handwerken worden gemaakt door ouderen die door de vrijwilligers worden bezocht en door dames die graag handwerken. Verkocht worden onder meer noorse sokken, poppen-, baby en kinderkleding, poncho's, tafelkleden, kussens en veel meer. Ook wie een leuk cadeautje zoekt kan hier terecht. Er wordt ook een verloting gehouden met leuke prijzen. De opbrengst is voor de Rode Kruis activiteiten hier op Texel. De verkoping wordt gehouden van 11.00 tot 16.00 uur in het Rode Kruisgebouw, Jonkerstraat 13.


Vrouwen van Nu

naar de bioscoop

Vrouwen van Nu, afdeling De Cocksdorp/Eierland, gaat naar de film. Donderdag 19 november om 16.00 uur bekijken ze in Cinema Texel Holland, Natuur in de Delta. Deze natuurdocumentaire is het tweede deel van een trilogie. Het eerste deel was de film De Nieuwe Wildernis. Het derde deel zal in 2017 uitkomen. In dit tweede deel wordt getoond hoe de natuur in Nederland zich in de loop van de geschiedenis heeft ontwikkeld. Ook de afdeling Texel van de Vrouwen van Nu is uitgenodigd. De kosten bedragen voor alle leden € 5,00 en zijn te betalen bij binnenkomst. Niet-leden zijn ook van harte welkom. Aanmelden graag per mail bij Janny Witte witte.texel@live.nl. of tel.: 318960 of bij Els Huisman, tel. 317860.


Collecte diabetes

Een collecte voor het Diabetesfonds heeft op Texel €3630,73 opgeleverd. Het geld wordt gebruikt voor voorlichting en onderzoek voor mensen met diabetes. Meer op www.diabetesfonds.nl.


Mediawijsheid

Om aan de mogelijkheden van internet en sociale media extra aandacht te geven is er in heel Nederland 'De Week van de mediawijsheid'. Deze week duurt van 20 tot 27 november. De bibliotheek is niet meer een plaats om alleen boeken te lenen, maar ook een informatiepunt op digitaal gebied. De medewerkers worden regelmatig bijgeschoold om de beginselen van tablets en e-books over te brengen. Vooral beginners met vragen op dit gebied zijn welkom. De start in de Texelse bibliotheek is op zaterdag 21 november. Het programma is te vinden op www.texelsecourant.nl.