Switch, één van de bands op Zwaan Pop die vrijdagavond afsluit.
Switch, één van de bands op Zwaan Pop die vrijdagavond afsluit. Foto: Facebook

Zes Texelse bands op Zwaan Pop

Onder de naam Zwaan Pop treden diverse Texelse bands vrijdag 20 en zaterdag 21 november op in De Zwaan. Een initiatief van uitbater Peter Leeuwenkamp en Jeroen Dros, die er sinds enige tijd achter de bar staat.

Jeroen: ''Voorheen had je Texelpop en als muzikant en liefhebber leefde je daar elk jaar naar toe. Dat is al een tijdje niet meer, maar het leek ons leuk toch iets met Texelse bandjes te doen. In november wordt er weinig georganiseerd, nu Struûn dit jaar niet doorgaat, willen we met Zwaan Pop tijdens dat weekend toch wat leuks doen. We hopen dat dit het begin is van een mooie traditie.'' Twee avonden waarbij op elke avond drie Texelse bands optreden. Vrijdagavond, vanaf een uur of negen, half tien eerst The Walrus, met stevige bluesrock, eigen nummers en een beetje in de stijl van AC/DC. Zoals elke band spelen ze ongeveer een uur, daarna een half uur pauze om de instrumenten aan te sluiten, etc. Tweede band vrijdag is Jug Bros, met een stuk of tachtig optredens per jaar genoegzaam bekend. De vrijdag wordt afgesloten door Switch. Zaterdagavond wordt op akoestische wijze geopend door singer songwriter Hans Hopman. Hij speelt eigen werk en een enkele cover. Daarna de band How We Roll. Een jonge band voor wie dit het tweede optreden is, waarvan de bandleden wel vaker in De Zwaan speelden, onder meer samen met Tidal Wave en Foot-C. Ze spelen stevige rock en blues. Zwaan Pop wordt afgesloten door BluesSelect. Beide avonden zijn gratis toegankelijk.


'Echt op sien Tessels, Tusse Óóst en West'

Voor 'Echt op sien Tessels, Tusse Óóst en West', zaterdag 14 november in 't Skiltje, zijn nog kaarten te koop. Ze kosten, inclusief consumptie, €4,- en zijn te koop bij Het Open Boek. De dialectgroep van de Historische Vereniging houdt twee voorstellingen. 's Middags om 15.00 uur en 's avonds om 19.30 uur. Met medewerking van Sjef Boom, Piet van der Star, Hillie & Gia Vlas, El Kortenhoeven-Schagen, Gerrit Terwindt, Aart van de Brink, Harry de Graaf, Gelein Jansen en Gerard Kuip.