The Black Mass is één van de nieuwkomers in Cinema Texel.
The Black Mass is één van de nieuwkomers in Cinema Texel. Foto: Filmfoto

Actie en dramatiek in de bioscoop

Deze week twee nieuwe films in Cinema Texel. Liefhebbers van Johnny Depp kunnen terecht bij Black Mass, zij die meer hebben met drama kunnen beter naar 45 Years.

Black Mass: In 1970 zuid Boston overtuigt FBI agent John Connolly (Edgerton) de Ierse gangster Jimmie 'Whitey' Bulger (Depp) samen te werken met de FBI om een gemeenschappelijke vijand te elimineren: de Italiaanse maffia. De film vertelt het verhaal van deze onheilige alliantie, die volledig uit de hand loopt, waardoor Whitey de rechtshandhaving kan ontlopen. Hij groeit uit tot een van de meest meedogenloze gangsters in de geschiedenis van Boston.

45 Years: Het is een week voor het 45-jarige huwelijksfeest van Kate en Geoff Mercer (gespeeld door Charlotte Rampling en Tom Courtenay) wanneer er een brief arriveert voor Geoff. Het lichaam van zijn eerste geliefde is gevonden in het ijs van de Zwitserse Alpen waar zij begin jaren 60 vermist raakte. Het bericht brengt het de echtgenoten danig uit balans en het is nog maar de vraag of hun huwelijk het feest haalt in de vijf dagen die nog resteren.

Dinsdag 17 november is er een double bill met The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 en de voorpremière van The Hunger Games: Mockingjay - Part 2. De eerste voorstelling start om 19.00 uur.