Strijd periode libre bij DVO beslist

De eerst periode van het biljartseizoen bij DVO is gespeeld. Winnaars van hun poule zijn Bert Barhorst, Ries Balk en Robert Bakker.

Het biljartseizoen 2015-2016 bij DVO is voor de categorie libre ingedeeld in drie periodes. De periodekampioenen strijden uiteindelijk om het algeheel libre-kampioenschap van DVO. Zowel voor de maandag-, donderdag- als vrijdagavond poule is de eerste periode gespeeld. Bij de maandagavond poule ging Ries Balk met de eer strijken, de donderdagavond titel is voor Bert Barhorst en bij de "jonkies" op de vrijdagavond eindigde Robert Bakker als nummer 1. In de maandag poule startte Hans van Zeijlen sterk en leek recht op de titel af te gaan. De laatste speelavonden van deze periode kwamen Roel Riegman en vooral Ries Balk sterk opzetten. Uiteindelijk bleek Balk de meeste constante speler. In de donderdag poule ging het uiteindelijk tussen Bert Barhorst, Jan Zijm en Wim Leijdekkers. Bert Barhorst had een dermate grote voorsprong opgebouwd dat hij zich op de laatste speelavond nog enkele verliespartijen kon permitteren. Op de vrijdagavond wordt voornamelijk door de jongere DVO-leden gespeeld.

De meeste deelnemers zijn nog relatief nieuw in deze sport. Hier moeten de nieuwe talenten uit voortkomen. Bij de meeste spelers is een duidelijke progressie in spelpeil te zien. De strijd om de periodetitel ging tussen Robbin Nieuwenhuis, Robert Bakker, Thijs Smit en Eric Wagemaakers. Hoewel Robbin Nieuwenhuis veruit het hoogste gemiddelde heeft ging Robert Bakker, met een hoger carambole- en winstpercentage, met de titel aan de haal. Behalve libre wordt er bij DVO ook bandstoten en driebanden gespeeld. Deze competities zijn niet ingedeeld in periodes maar gaan over het gehele seizoen.

Evenals bij het libre wordt ook hier met een handicap gespeeld. Het aantal te maken caramboles is afhankelijk van het moyenne van de speler. In de lopende bandstoot competitie gaan Robbin Nieuwenhuis, Ries Balk en Roel Riegman aan kop. Behalve in het libre staan deze spelers dus ook in het bandstoten hoog geklasseerd. Bij het driebanden staat vanaf het begin van de competitie Marc Prins vrijwel onbedreigd als nummer 1 op de lijst. Gezien zijn sterke spel zullen de spelers die onder hem staan (resp. Henk Prins, Cor Huisman, Ab Witte en Cor Elsendoorn) van goeden huize moeten komen om Prins van de koppositie te verdringen.

Het verloop van de competities is te volgen op www.biljartenoptexel.nl